Obvestilo

Odgovorna urednica Logaških novic razrešena

Na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so logaški svetniki na sinočnji seji med drugim razrešili odgovorno urednico Logaških novic mag. Nežo Sautet in do imenovanja novega urednika za vršilca dolžnosti potrdili Jureta Vodnika.

Kot je povedal župan Berto Menard, ki je Sautetovi očital nekaj spodrsljajev oziroma nedoslednosti, sicer pa na sodelovanje z urednico ni imel pripomb, je v zadnjem času prejemal veliko pošte občanov s pozivi k razrešitvi odgovorne urednice, med drugim tudi zaradi enostranskosti poročanja in neodzivnosti Ob tem je poudaril, da so Logaške novice časopis občanov, ki naj bodo usmerjene v prihodnost, v iskanje delovnih mest in boljših medsebojnih odnosov .

Sautetova, ki je svojo obrazložitev že pisno predstavila komisiji, je spregovorila tudi svetnikom in med drugim dejala, da je delovala v skladu s programsko zasnovo, zanikala je, da avtorjem prispevkov ni odgovarjala ter poudarila, da je treba razlikovati med novinarji in pisci. »Vsakemu piscu pisem bralcev res nisem dolžna odgovoriti, zakaj pisma nisem objavila,« je pojasnila, »saj take prakse ni v nobenem tiskanem mediju.«  Prav tako je zanikala, da bi dajala prednost določeni politični opciji.

V nadaljevanju so svetniki vnovič obravnavali vprašanje komunalnega prispevka pri izgradnji kanalizacije zahodnega dela Gornjega Logatca, torej zgodbo, ki se vleče že skozi tri mandate. »Čas je, da to zgodbo končamo,« je uvodoma dejal župan, a so imeli svetniki tudi tokrat številne pomisleke. Tako se je Miran Obreza (NaNo) vprašal, ali je dejstvo, da so nekateri občani ta komunalni prispevek že plačali, in to po višjih cenah v primerjavi z zdaj predvidenimi, skladno z ustavo.  Župan Menard je ob tem spomnil, da je občina v zadnjem času prejela sedem milijonov evropskih sredstev, ki jih je treba enakomerno porazdeliti, medtem ko prej tega denarja ni bilo. Poročevalec Borut Smrdelj, višji svetovalec za okolje in prostor, pa je zavrnil  Obrezovo navedbo, da bo ta odlok, če bo sprejet, veljal za celotno Občino Logatec.

Občinski svet je ob koncu razprave sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka na območju občine v I. obravnavi, po katerem se bo za območje Gorenjega Logatca komunalni prispevek zmanjšal, oziroma ga bodo občani plačali v višini 75 odstotkov.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja