Obvestilo

Odprli pravljično jesen

Danes je na vrtu za Galerijo Krpan potekala prva izmed delavnic v okviru Pravljične jeseni Anje Štefan z naslovom Štiri črne mravljice. Dogodki namreč potekajo v počastitev slovenski pravljičarki, pesnici in pisateljici Anji Štefan, ki živi in ustvarja v Cerknici. Štefanova je otroke, starše in organizatorje s svojim obiskom še posebej razveselila.

Delavnice so bile namenjene otrokom od 5 do 10 let, ki so poleg poslušanja simpatičnih zgodbic o prigodah mravlji, z Lariso Tomšič spoznavali življenje mravelj in risali v ustvarjalnem kotičku.

»Zelo smo zadovoljni, ko vidimo, kako vedoželjni in ustvarjalni so otroci, zato nam njihova udeležba veliko pomeni,« pove Maruša Opeka, vodja projekta Pravljična jesen Anje štefan, ki ga skupaj s partnerji, Občino Cerknica, Notranjskim regijskim parkom in JSKD OI Cerknica, pripravljajo v Kulturnem društvu Notranjska.

Glede na to, da je na Cerkniškem področje otroških prireditev še dokaj nerazvito, si organizatorji želijo, da bi občani in občanke prepoznali potencial tovrstnih dogodkov. Naslednjo priložnost bodo imeli že prihodnjo soboto, ko bodo na Kmetiji Levar na Dolenjem Jezeru otroci raziskovali življenje in delo na kmetiji, izhodišče pa bo knjiga  Štefanove Melje, melje mlinček. /B. M. K./

Foto: Rebeka Hren Dragolič

 

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja