Obvestilo

Odprt je najdaljši most ob Cerkniškem jezeru

Obnovljen most med Lazami in Gorenjim Jezerom je bil včeraj slovesno predan namenu. Gre za najdaljšega izmed mostov ob Cerkniškem jezeru, ki v dolžini 40 metrov preči Jezerski Obrh in Laški Studenec in izvedbeno lepo sovpada z jezerskim okoljem.

»Vesel sem, da smo trenutno že pri enajstem  mostu, ki smo ga obnovili oziroma na novo zgradili,« je uvodoma dejal župan Rupar. V občini Cerknica namreč v zadnjih desetih letih obnavljajo mostove, letos bosta obnovo dočakala tudi druga dva mostova na Cerkniškem jezeru, v naslednjih letih pa naj bi jih obnovili domala vse.

Matevž Podjed, direktor Notranjskega regijskega parka, je pohvalil izvedbo, ustrezno prostoru, v katerem ta most je. »Ne gre le estetiko, ampak tudi za funkcionalnost. Dotrajan most smo obremenjevali s težko mehanizacijo ob košnji ogromnih površin Cerkniškega jezera, ki pa je nujna, če želimo jezero ohraniti.« Podjed je izpostavil tudi pomen obnove mostu z vidika celovitega upravljanja s prostorom.

Krajše slovesnosti ob uradnem odprtju so se med drugimi udeležili tudi poslanka Iva Dimic, direktorica občinske uprave občine Cerknica Irena Zalar, člani KS Grahovo in pa predstavniki izvajalcev.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Vrtec Postojna z novim nadstreškom za kolesa

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti so  danes predali namenu nadstrešek za kolesa pred Vrtcem Postojna. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.