Obvestilo

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa odprtje drsališča v Logatcu na prireditvenem prostoru pred Narodnim domom privabilo množico obiskovalcev, ki so stopili v praznični december. Pa tudi led je kljub visokim temperaturam vzdržal, le nekaj več previdnosti je bilo potrebne. »Današnji prižig luči naj le-te prižge tudi v naših srcih. Bodimo drug drugemu v pomoč,« je med drugim dejal župan Berto Menard, podžupan Klemen Trpin pa je pozval k obisku številnih drugih prireditev t. i. prazničnega kolesa Logatec. »22 organizatorjev je pripravilo več kot 30 prireditev, tudi obisk treh dobrih mož, ki bodo Logatcu prinesle praznični utrip,” je poudaril Trpin. Za dobro razpoloženje je ob odprtju poskrbela Klapa Kamerati

Drsališče v Logatcu je organizirala Občina Logatec skupaj s Športno zvezo Logatec, ki je tudi upravljalec drsališča. Vstop na 200 kvadratnih metrov veliko ledeno ploskev je brezplačen, za drsalke pa je treba odšteti simbolično izposojevalnino.

Za danes napovedani Miklavžev sejem je zaradi slabih vremenskih razmer odpovedan, 20. decembra pa bo na prireditvenem prostoru pred Narodnim domom božični sejem. Drsališče bo odprto do 14. januarja 2024.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja