Obvestilo

OGS Ščukice s premiero predstave Vigred

Pa so jo dočakale. Premiero nove gledališke igre. Članice Otroške gledališke skupine Ščukice iz Planine so bile več kot navdušene ob priklonu in zasluženem aplavzu sorodnikov, prijateljev in vaščanov.

Dekleta so na odru domačega kulturnega doma predstavile igro Vigred, v kateri nastopa šest najboljših prijateljic. Skozi igro spoznamo njihove značaje in težave, s katerimi se spopadajo. Med slednjimi se zvrstijo družinske, šolske in ljubezenske težave. V vsakem prizoru pride do izraza ena od deklet in njena manjša ali večja skrivnost. Druge ji stojijo ob strani in ji pomagajo, kakor najbolje znajo, najsibo s prijazno besedo, z dejanjem ali samo s poslušanjem. Na koncu vidimo še drobec njihovega življenja, ko se po desetih letih ponovno snidejo in ugotovijo, katere želje iz otroških let so se uresničile in katere ne.

Srce igre so prijateljstvo, odraščanje in spopadanje z ovirami na poti življenja. Če si obdan z ljudmi, ki te imajo radi, bo slednje precej lažje. Tudi pot do premiere je bila prepredena z ovirami, vendar je vztrajnost in vnema skupine prevladala.

Maja Batagelj

Foto Atelje Postojna

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja