Obvestilo

Oktober na postojnsko-pivškem rdečem križu v znamenju drobtinice

RKS OZ Postojna-Pivka je skupaj z osnovnimi šolami Antona Globočnika, Miroslava Vilharja, Pivka in Košana pretekli konec tedna obeležil svetovni dan hrane in se kot vsako leto priključil letos že 16. nacionalni akciji »DROBTINICA…MALO JE VELIKO«.

Postojna, Pivka – V sklopu stojnic v nakupnih središčih oziroma pred trgovinami so slovensko javnost obveščali o nezadostni in nepravilni prehrani naših osnovnošolcev. Skupaj s šolskimi pedagogi obenem skušajo pri otrocih spodbujati socialni čut, saj tako vidijo, da z majhnimi dejanji skupaj lahko dosežemo veliko in na takšen način pomagamo otrokom iz socialno ogroženih družin.

Na štirih stojnicah, polnih domačih dobrot, ki so jih pripravili učenci skupaj s starši ali pa v okviru šolskega pouka ter raznih krožkov, so tudi letos uspeli zbrati preko 2.000,00 evrov prostovoljnih prispevkov, ki bodo v celoti predani v šolske sklade osnovnih šol, ki so sodelovale na stojnicah. Zbrani denar bo namenjen poplačilu toplih obrokov za socialno ogrožene otroke.

V akciji je tudi letos sodelovalo veliko število zaposlenih v osnovnih šolah, prek 50 učencev, dijaki in dijakinje SGLŠ Postojna, ter mlade in starejše prostovoljke RKS-OZ Postojna-Pivka.

»Iskreno se zahvaljujemo VSEM, ki ste na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi akcije in oddali svoj prispevek! Malo…Je veliko! » še sporočajo s postojnsko-pivškega rdečega križa.

Blanka Markovič Kocen, vir: RKS-OZ Postojna-Pivka

drobtinice3

drobtinice2

drobtinice1

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja