Obvestilo
smartcapture

Okuženi starostniki iz doma Talita Kum v Postojni v prostorih Podjetniškega inkubatorja

Včeraj popoldne so devet okuženih oskrbovancev iz doma starejših Talita Kum v Postojni  preselili v prostore Podjetniškega inkubatorja v Velikem Otoku pri Postojni, ki so ga člani regijskega in občinskega štaba civilne zaščite za nastanitev pripravili v pičlih dvanajstih urah.

Po besedah poveljnika regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandija Curka je v Podjetniškem centru možnost za nastanitev 40 do 50 oseb, kar bi po trenutnih parametrih ustrezalo za vse morebitne okužbe v domu Talita Kum. Dostop za ljudi, ki so tu zaposleni, je povsem varen, seveda ob upoštevanju vseh predpisanih ukrepov. »Če pride do povečanja števila okuženih, npr. tudi v postojnskem domu starejših, bomo okužene preselili tudi v športno dvorano v srednješolskem centru,” je še dodal Curk.

Direktorica Zavoda Talita Kum Marjana Mihelčič Bizjak je v izjavi za javnost poudarila, da sta poleg devetih oskrbovancev okuženi tudi dve zaposleni in trije zunanji sodelavci. V domu sicer dela 22 redno zaposlenih in več zunanjih sodelavcev, zato še nimajo težav pri zagotavljanju oskrbe. »Do srede je bilo v domu šest okužb v domu, včeraj devet pozitivnih. Za vse so pripravljene postelje in prijeten prostor, kjer bo ohranjeno njihovo dostojanstvo,« je še dodala Mihelčič Bizjakova. Namestitev v hotelu bi bila po njenih besedah slabša možnost, saj so po podrobnem pregledu ugotovili, da so tam prostori utesnjeni, oskrbovanci bi bili vsak v svoji sobi, kar bi otežilo nadzor, tla pa prekrita s tapisonom, zaradi česar ni mogoča učinkovita dezinfekcija.

Blanka Markovič Kocen

dav

 

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja