Obvestilo

Ončina Logatec bo jeseni zaćela gradnjo vodovoda na Petkovcu

Za prebivalce naselja Petkovec dobava stalne pitne vode kmalu ne bo več pomenila težave. Občina Logatec bo namreč v prihodnjih mesecih začela izgradnjo druge faze vodovodnega sistema na tem območju. Pitna voda bo tako pripeljana neposredno do posameznih gospodinjstev, hkrati pa bo s hidranti poskrbljeno tudi za ustrezno požarno varnost kraja.

Ravno v vročih poletnih mesecih, ko je vir pitne vode zelo pomembna dobrina za prav vsakega izmed nas, je Občina Logatec podpisala pogodbo za izvedbo gradnje ter nadzora nad gradnjo Vodovoda Petkovec (gradnja primarnega vodovoda Rovte – Logatec je bila zaključena konec lanskega leta). Projekt gradnja Vodovoda Petkovec je del širšega projekta »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 2. sklop«, ki je sofinanciran s strani Evropske unije, in sicer iz Kohezijskega sklada.

Izbrani izvajalec za izvedbo gradbenih del je podjetje HIDROTEHNIK, d. d., v sodelovanju s partnerjem Komunalne gradnje, d. o. o,. Grosuplje. Za nadzor nad gradnjo ter storitve svetovalnega inženiringa je bilo izbrano podjetje Projekt, d. d., Nova Gorica, ki bo skrbelo za ustrezno izvedbo 16 posameznih cevovodov v skupni dolžini prek 9 km. Vrednost pogodbe za izvedbo gradbenih del znaša slabih 1.400.000,00 EUR (z vključenim DDV-jem), vrednost pogodbe za izvedbo nadzora nad gradnjo ter storitev svetovalnega inženiringa pa znaša slabih 82.000,00 EUR (z vključenim DDV-jem). Pogodbo za izvedbo gradnje je s strani izvajalca gradnje podpisal Vincenc Jamnik, predsednik uprave, podjetja HIDROTEHNIK, d. d., za izvedbo nadzora pa je pogodbo podpisal Vladimir Durcik, direktor podjetja Projekt, d. d., Nova Gorica. Vsa dela, povezana z izgradnjo vodovoda, naj bi trajala približno 15 mesecev, pitno vodo pa bo tako v svoj dom dobilo preko štirideset gospodinjstev.

Občinska uprava

Foto: arhiv občine

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja