Obvestilo

Operni večer na prostem v Postojni

V Postojni vsako leto poskrbijo, da med poletnimi toplimi večeri na glavnem trgu ni dolgčas in imajo občani in občanke kaj videti. Letošnji Kulturni utrip poletja že od konca junija ponuja pestro izbiro dogodkov. Vsakdo lahko najde kaj za svoj okus, pozabili niso niti na najmlajše. Med nastopajoče so vključene tako domače delujoče skupine kot tudi drugi Slovenski in mednarodni ustvarjalci.

Ta torek je postregel s koncertom opernih arij, duetov in zborov z Juretom Počkajem v glavni vlogi. Na odru so se mu pridružili izvrstna sopranistka Mojca Bitenc, karizmatični pevec Simon Avsec, združeni moški zbor občin Pivka in Postojna pod vodstvom Mirana Žitka ter pianistka Mojca Lavrenčič.

Številne prisotne so popeljali skozi večer slovenske, italijanske in francoske opere. Začeli so na domačih tleh s spominom na lanskoletno obletnico rojstva Miroslava Vilharja in zapeli nekaj spevov iz prve slovenske spevoigre Jamska Ivanka. Sledile so opere iz Don Giovannija, Fausta in Carmen. Na odru sta se izmenjevala Jure in Mojca, ponudila pa tudi številne srceparajoče duete. Drugi del koncerta je bil bolj sproščen in Juretu so se na odru pridružili polovica zasedbe Forgotten Eden in zaradi dopustov malo okrnjena zasedba Ane Pupedan. S skupnimi močmi so zaigrali in odpeli marsikateri kancon in druge izbrane pesmi, med drugim pesem Guarda che Luna. Koncert so nastopajoči zaključili z Jamsko Ivanko in tako zaokrožili nepozaben večer čudovite glasbe in petja.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja