Obvestilo

Orientalska pravljica na logaškem odru za dober namen

Rotaract klub Ajdovščina – Logatec je v sodelovanju s šolskim skladom OŠ Tabor Logatec predzadnjo soboto v januarju v Kulturnem domu KS Tabor organiziral  dobrodelno Orientalsko pravljico. Rotaract je mednarodna organizacija pod okriljem Rotary International, ki združuje mlade med 18. in 30. letom starosti. V Sloveniji trenutno deluje 14 tovrstnih klubov. Člani Rotaract kluba Ajdovščina – Logatec prihajajo iz Ajdovščine, Nove Gorice, Sežane, Vipave in Logatca. Skupna jim je predvsem želja po nudenju pomoči socialno prizadetim, bolnim in drugače ogroženim članom družbene skupnosti s poudarkom na otrocih in mladini.

»Namen dobrodelne Orientalske pravljice je bil zbrati denarna sredstva za šolski sklad OŠ Tabor Logatec, ki bodo namenjena otrokom v finančni stiski. Skozi pravljico smo spremljali zgodbo o Sultanu, ki se je v iskanju bogastva in žena za svoj harem odpravil na dolgo potovanje. Na koncu je ugotovil, da prava sreča ne prihaja iz njegovih zlatnikov, ampak iz dejanj,« je povedala predsednica Rotaract kluba Ajdovščina – Logatec Vanda Černigoj.

Kaj vse je Sultan srečal na poti, so nam skozi orientalski ples prikazale plesalk:  Vzhodna pravljica, Sylvia &Eva, Sonuno, Nea & Nika, Mawahib in Tease group. Predstava je bila namenjena vsem, ki so želeli s svojo prisotnostjo in dobrodelnimi prispevki  pomagati, da je imela pravljica srečen konec.

Kot je poudarila ravnateljica OŠ Tabor Logatec Miša Stržinar v današnjem času namreč noben otrokne bi smel biti prikrajšan za druženje s sovrstniki, izlete, šole v naravi, še sploh pa ne za topel obrok.

Med pisano množico prek 80 obiskovalcev smo opazili tiste najmlajše, ki so se še stiskali k mamam, pa tudi mladostnike ter malo starejše, kar kaže na to, da smo v Logatcu prav vsi, ne glede na starost, pripravljeni stopiti skupaj in prispevati svoj delček v dobrodelnost.  Cilj dobrodelne Orientalske pravljice je bil torej, po besedah Vande Černigoj, dosežen (B. M. K.)

Orientalska pravljica4 Orientalska pravljica2 Orientalska pravljica3

FOTO:  Luka Močivnik in Almedina Meštrovac

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja