Obvestilo

Orkester in pevski zbor Kopenske vojske ZDA v Evropi in Afriki

Na ploščadi Kulturnega doma Cerknica so sinoči skupaj nastopili ameriški in slovenski vojaki-glasbeniki, in sicer Orkester in pevski zbor Kopenske vojske ZDA v Evropi in Afriki in slovenska vojaška glasbena skupina Naboj.

 

Enota orkestra in pevskega zbora Kopenske vojske ZDA v Evropi in Afriki (U.S. Army Europe and Africa – USAREUR-AF Band and Chorus) pod vodstvom podpolkovnika Scotta McKezieja deluje v Sembachu v Nemčiji. Orkester je bil ustanovljen leta 1940. Skupaj s partnersko skupino, pevskim zborom USAREUR-AF, je orkester trenutno največja glasbena enota Kopenske vojske ZDA in njen glavni glasbeni ambasador v Evropi.
Enota orkestra in pevskega zbora USAREUR-AF vsako leto izvede več kot 200 nastopov in je v zadnjih desetih letih koncertirala že v več kot 20 evropskih, bližnjevzhodnih in severnoafriških državah. Vojaki glasbeniki, pripadniki Enote orkestra in pevskega zora USAREUR-AF tako še naprej predstavljajo najboljše, kar kopenska vojska ZDA ima.

Vojaška glasbena skupina Naboj
Glasbena skupina »NABOJ« je bila ustanovljena novembra 2021, kar pa ne pomeni, da nimajo glasbene kilometrine. Sestavljajo jo pripadniki Slovenske vojske, prekaljeni glasbeniki, ki so že kot otroci ali najstniki zabavali okolico s petjem in igranjem.
»Naboji« imajo v repertoarju celoten spekter slovenske pop rock glasbe in v veliko veselje jim je, da lahko igrajo za sodelavce in »soborce«. Čeprav je usklajevanje vaj zaradi službenih nalog in odsotnosti kar velik zalogaj, jim jih s podporo nadrejenih in veliko voljo kljub vsemu uspe izvesti.

Občina Cerknica / Uredništvo NzN

Foto: Ljubo Vukelič, Občina Cerknica

 

 

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja