Obvestilo

Osnovnošolci in študentje v finalu nacionalnega tekmovanja POPRI

V Podjetniškem inkubatorju Perspektiva tudi v letošnjem letu nadaljujejo sistematično delo z mladimi, ki jih veseli podjetništvo. V preteklih mesecih so se na delavnicah za razvoj podjetniških idej srečevali z učitelji in mladimi nadobudnimi podjetniki iz nekaterih šol v regiji.

Tekmovanje kot sodelovanje in povezovanje

Učitelje so predvsem podprli pri pridobivanju veščin podjetništva, mladim pa skupaj z učitelji pomagali pri razvoju idej. Večini teh je bila tudi letos skupna želja po udejstvovanje na nacionalnem tekmovanju POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park. Namen tekmovanja ni tekmovanje samo po sebi, ampak spodbujanje sodelovanja, povezovanja, raziskovanja, odkrivanja skritih potencialov, razvijanja vztrajnosti, iznajdljivosti, itd.

Na tekmovanje se je letos prijavilo 164 skupin v treh kategorijah, v regijske predizbore pa se je uspelo uvrstiti tudi štirim skupinam iz naše regije; v kategoriji osnovnih šol dve ekipi (Epc – Eco Phone Case – OŠ Toneta Tomšiča Knežak in Horseups – OŠ Dragotina Ketteja), v kategoriji srednjih šol ena ekipa (Alergen Scanner – Šolski center Postojna)  in v kategoriji mladi med 15-im in 29-im letom ena ekipa (EcoGan – Višja strokovna šola Postojna).

Osnovnošolci in študentje v nadaljnje tekmovanje

Včeraj je v Novi Gorici potekal regijski predizbor, ko so morale uvrščene ekipe svoje poslovne ideje predstaviti pred komisijo. Ekipe Eco Phone Case, Alergen Scanner in EcoGan, so v preteklih tednih prizadevno nadgrajevali in oblikovali svoje poslovne modele, pri tem pa aktivno sodelovali z Mrežnim podjetniškim inkubatorjem Perspektiva skozi mentorstvo, ki so ga izvajali Dolores Keš, Uroš Turk, Ana Širca, Doris Komen Horvat in Jana Nadoh Bergoč. Na dogodku so znova dokazali, da se z vztrajnostjo, predanostjo in pravo mero odgovornosti zmore vse. Ekipi osnovnošolcev in študentov sta se namreč uvrstili v nadaljnje tekmovanje, finale tekmovanja POPRI, ki bo 4. aprila v Novi Gorici. Osnovnošolci so prepričali z idejo lesenih eko ovitkov za mobilne telefone, študentje pa z ekološko embalažo in okolju prijaznimi čistili v obliki tablet. Najboljši med finalisti bodo dobili denarne nagrade, točke za pridobitev Zoisove štipendije in možnost sodelovanja na mednarodnih tekmovanjih.

Doris K. H. / Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja