Obvestilo

Otroci v okviru Pravljične jeseni obiskali kmetijo

V soboto je potekal drugi v nizu dogodkov Pravljične jeseni Anje Štefan z naslovom Melje, melje mlinček. Glavni organizator, Kulturno društvo Notranjska, je v skladu z naslovom knjige delavnice pripravil na kmetiji. Otroci so tako poleg poslušanja pravljic spoznavali tudi življenje in delo na kmetiji in se preizkusili v ročnih spretnostih.

Na Kmetiji Levar na Dolenjem Jezeru so se izkazali kot izvrstni gostitelji, ki so otrokom razkazali kmetijo in živali, ki prebivajo pri njih. »Vedno smo pripravljeni podpreti take dogodke, saj jih v naši občini primanjkuje,« je ocenil Frenk Levar, gospodar kmetije.

Z obiskom in odzivom otrok so zadovoljni tudi organizatorji. »Veseli smo, da smo upravičili pričakovanja otrok in staršev, saj je večina ponovila obisk na delavnicah,« pove Maruša Opeka, vodja projekta, ki je k sodelovanju povabila še Tino Opeka, vzgojiteljico v vrtcu Montessori. Z njeno pomočjo so otroci sešili blazinice in bili nad šivanjem, ki ga vse redkeje prakticiramo doma, popolnoma očarani.

Prav tako pa tudi nad pisateljico, pesnico in pravljičarko Anjo Štefan, ki je udeležence znova počastila z obiskom.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tina OpekaOtroci-kmetija-1

Otroci-kmetija-2

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja