Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Ožboltova in Jurančič- zmagovalca ELGONova Notranjskega tekaškega pokala 2017

V Cerknici je sinoči potekala zaključna prireditev 11.  ELGONova Notranjskega tekaškega pokala, ki je bil sicer ustanovljen leta 2006 na pobudo takratnega koordinatorja Elvisa Požka, od leta 2010 pa ga koordinira Izak Hribar Meden.

Letošnjega pokala se je po njegovih besedah udeležilo 1266 tekačic in tekačev, od tega 565 otrok. Že drugo leto zapored pokal namreč  vključuje tudi netekmovalni cicitek za najmlajše. »NTP ni samo odličen trening za večje, maratonske podvige po vsem svetu, temveč tudi vzgaja mlade tekače in tekačice,« je v nagovoru med drugim povedal cerkniški župan Marko Rupar.

»Še vedno sem mnenja, da je udeležba na katerem izmed Notranjskih tekov nekaj, kar lahko stori prav vsak, ki si to želi. Vsekakor trdim, da se lahko NTP-ja udeleži vsak, ki si to želi, ne glede ne to, da obstaja misel, da “bom zadnji”,« pravi Hribar Meden in dodaja:   »ELGONova NTP sestavlja 8 tekov, ki potekajo po zelo razgibanih terenih, 8 tekov, ki od tekača (rekreativca) skozi 7 mesecev zahtevajo treninge in dobro formo. Odteči pokal v celoti je gotovo ena izmed stvari oziroma ciljev, ki bi si jih moral zadati vsak notranjski tekač oz. tekačica.«

Brez podpore Občine Cerknica, Športne zveze Cerknica, Fundacije za šport, predvsem pa glavnega sponzorja Elgonova se Notranjski tekaški pokal ne bi tako uspešno razvijal , udeležba v vseh teh letih pa ne bi tako strmo naraščala.

Poleg Ožboltove in Jurančiča so se na drugo in tretje mesto uvrstili še Kristina Bele in Bojana Levstek med ženskami ter Matjaž Arko in Matjaž Čuček med moškimi absolutno. Posebna spominska priznanja pa so prejeli tudi vsi tisti tekači, ki so se udeležili prav vseh tekov – kar 39 jih je bilo.

Zmago med veterankami pa sem si pritekla tudi avtorica teh vrstic.

Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Na Blokah v integrirano dolgotrajno oskrbo starejših

Bloški svetniki so na februarski seji sprejeli 2,5 milijona evrov težak občinski proračun za leto …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja