Obvestilo

Park gostil mednarodni festival miniatur »Svet v malem«

V Parku vojaške zgodovine je bilo v soboto, 13. maja, silno živahno, saj je v muzeju tudi letos potekal mednarodni festival miniatur »Svet v malem« v organizaciji istoimenskega društva. Festival, ki je že v lanskem letu presegel vsa pričakovanja, je na sicer deževno soboto v Parku zbral 169 tekmovalcev iz osmih držav, ki so razstavili 521 maket. Pomerili so se v različnih tekmovalnih kategorijah.

Tekmovalnim maketam so se ob bok postavile tudi makete železniških kompozicij, letal na daljinsko vodenje, domišljijske makete in makete dirkalnih stez.

Bogato festivalsko dogajanje, ki je v Park privabilo izjemno veliko število obiskovalcev, so dodatno popestrili bogato založene prodajne stojnice maket različnih proizvajalcev, maketarske delavnice, predstavitve klubov, knjižni sejem in vodeni ogledi po muzejskih razstavah.

Ob tej priložnosti so v Parku vojaške zgodovine Pivka za obiskovalce odprli tudi razstavo maket g. Marka Mava, ki prikazuje Jugoslovansko vojno letalstvo v obdobju 1945–1991. Razstava bo na ogled do konca poletja.

Vir: PVZ

Foto: Simon Avsec

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja