Obvestilo

Park Postojnska jama s 14.000 obiski v enem dnevu znova podrl rekord

»Zdi se, da vse poti vodijo v Postojnsko jamo in ne v Rim!« se je po včerajšnjem rekordnem obisku v Parku Postojnska jama zadovoljno pošalil direktor Marjan Batagelj. Na predpraznični dan je Postojnsko jamo obiskalo kar 7781 občudovalcev, Predjamski grad 3522, izreden obisk smo zabeležili tudi v ostalih atrakcijah v Parku, skupaj 14.000 obiskov. 

Pripravljeni na vse
»Napovedal sem rekord in zgodil se je!« razlaga upravitelj Parka Postojnska jama Marjan Batagelj. »Sliši se preprosto, toda za tem stoji izjemno izkušen kader, ki je povečan obisk predvidel in se nanj ustrezno pripravil. Od usmerjevalcev prometa, delavcev na parkiriščih, informatorjev, animatorjev, prodajalcev, voznikov vlakcev, vodnikov, gostincev … Vzdušje v Parku je bilo izjemno!«

Kvaliteta ali kvantiteta?
Rekordov se odkrito veselimo. A v prvi vrsti ostaja izkušnja obiskovalca. »Zadovoljni gostje so nedvomno naši najboljši promotorji,« je prepričan Batagelj. Gosta iz Italije (Francesco P. s hčerko) sta na karte v vrsti čakala kar dve uri: »Vredno je bilo! Obisk jame je nepozabno doživetje!« sta zaključila ob odhodu. »Ob dnevih kot je bil včerajšnji, pričakovanja obiskovalcev dosežejo vrhunec. Če želimo, da nas gost zapusti zadovoljen, mora jamska izkušnja pričakovanja preseči,« je jasen direktor Batagelj.

V Postojnski jami nikoli ne dežuje …
… Tudi to je gotovo eden od razlogov za včerajšnji rekorden obisk, v katerem so po deležu prednjačili Italijani (dobrih 27 %), sledijo Nemci (8,5 %), Španci (8 %), Izraelci (6,5 %) ter gostje z Nizozemske in iz Francije s po 5,5 % deležem.  »Slabo vreme je vsako leto. Vprašanje pa je – od kod v tem trenutku tolikšno zanimanje za Postojnsko jamo?« retorično zaključuje predsednik upravnega odbora Marjan Batagelj. Velike zasluge za včerajšnji zgodovinski dan namreč priznava tudi delu uigrane marketinške ekipe.

Izjemni rezultati tudi v Predjamskem gradu, hotelirstvu in gostinstvu

Da je bil včerajšnji dan zares prelomen, priča tudi več kot 3500 obiskovalcev v Predjamskem gradu. Ponosni smo, da smo tako Postojnsko jamo kot Predjamski grad postavili na zemljevid največjih svetovnih znamenitosti, zaradi katerih se turisti vse pogosteje ustavijo v Sloveniji. Tudi za več dni, kar potrjuje odlična zasedenost nastanitvenih kapacitet – pa ne le v Parku Postojnska jama s hotelom Jama, pač v celotni občini in širše, saj je v teh dneh  težko dobiti prosto sobo. Ko gre dobro Postojnski jami, gre dobro vsem.

Vir: Postojnska jama

Foto: arhiv Postojnska jama

Postojnska jama – s ponudbo pripravljeni na številne obiskovalce
POstojnska jama v jubilejnem letu z zgodovinskim rekordom

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja