Obvestilo

Parkiriščni skupščini Certe Holdinga vnovič rdeča luč za vpis v register

Višje sodišče v Kopru je zavrnilo pritožbo zoper odločitev Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki sklepov t. i. parkiriščne skupščine družbe Cetra Holding ni vpisalo v sodni register, so danes sporočili iz Certe Holdinga.

Pritožniki so izpodbijali odredbo okrožnega sodišča v registrskem postopku, da se zavrne objava notarskega zapisnika o skupščini Certa Holding, ki je bila 30. oktobra, in sklep sodišča, da predloga za objavo zapisnika skupščine ni vložila upravičena oseba.

Skupščina ni bila izvedena na kraju, ki je bil s sklicem skupščine predviden, saj je potekala na parkirišču ob vhodu v Večnamenski center Cerkno, ne v dvorani Večnamenskega centra Cerkno, poleg tega na njej ni bilo prisotno poslovodstvo, ki je skupščino sklicalo, ugotavlja sodišče.

Višje sodišče je 5. aprila pritožbo kot neutemeljeno zavrglo in pritrdilo ugotovitvi prvostopenjskega sodišča, da je direktor Certe Holding pooblaščen za zastopanje družbe.

Spomnimo, 30. oktobra lani sta potekali dve skupščini Certe Holdinga. Na eni, na kateri je bil prisoten tudi sklicatelj Jožef Močnik, so za nadzornika med drugim izbrali največjega lastnika holdinga Marjana Batagelja. Druga, na kateri so člani Ozaveščene Cerkljanske zastopali 21 odstotkov kapitala, pa je potekala na parkirišču.

Predstavniki civilne iniciative Ozaveščena Cerkljanska so pred skupščino aktivno zbirali pooblastila malih delničarjev za skupščino, pred skupščino so se tudi zbrali pred stavbo, v kateri je ta potekala. A na skupščino niso šli, saj da jim je bil dostop onemogočen, in so svojo skupščino izpeljali na parkirišču.

Družba Postojnska jama, katere solastnik in direktor je Batagelj, je oktobra lani postala približno 49,13-odstotna lastnica holdinga. Certa Holding prek Certe v celoti obvladuje Hotel Cerkno s tamkajšnjim smučarskim središčem, večinsko pa tudi kobariško podjetje TIK in četrtinsko tovarno Eta Cerkno.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv NzN

Ne spreglejte

V Krpanovi galeriji so se odprli popki

V Krpanovi galeriji so sinoči slovesno odprli tradicionalno pregledno razstavo članov društva notranjskih kulturnikov Krpan …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja