Obvestilo

Pastirček Jakob žrtev vandalizma

Iz Vrtca Postojna so nam sporočili, da je njihov pastirček Jakob postal žrtev vandalizma. Pastirčkova pot in gozdna igralnica sta plod idej, dela in truda vzgojiteljic, otrok in staršev iz Vrtca Postojna.

Otroci tu preživijo lepe trenutke in iščejo različne poti za učenje v naravi. Pri temu jih je spodbujal tudi pastirček Jakob, kot maskota poti in same igralnice. V času zaostrovanja ukrepov  glede druženja in zaprtja gostinskih lokalov so vzgojiteljice ugotovile, da so vandali njihovo igralnico začeli uporabljati za nedovoljeno kurjenje v naravi. “Pokazatelj nedovoljenega zbiranja so tudi velike količine smeti v igralnici (alkohol, cigaretni ogorki,…), piko na i pa so vandali postavili, ko so se spravili na našega pastirčka, ga poškodovali in mu odrezali nosek,” sporočajo iz vrtca. (na fotografiji)

Pastirčka Jakoba so zato odpeljali na okrevanje, občane pa naprošajo, da so pozorni na dogajanje v njihovi naravni igralnici in jih obvestijo, če opazijo kakršnokoli početje posameznikov, ki ne sodi v prostor namenjen otrokom. “Otroci imajo igralnico zelo radi, v njej preživijo veliko časa in jo želijo uporabljati še naprej. Vandali naj si zato poiščejo drugi prostor za svoja druženja, odvečno energijo pa naj koristneje uporabijo, namesto za uničevanje truda otrok, staršev in vzgojiteljev,” še sporočajo iz Vrtca Postojna.

Vir: Občina Postojna

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja