Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Patrik Divkovič – logaški športnik leta 2016

V organizaciji Športne zveze Logatec in pod pokroviteljstvom logaške občine so v Narodnem domu v sredo razglasili športnika Logatca za leto 2016. Ob številnih drugih priznanjih, ki so jih letos podeljevali že petič, je najprestižnejšega prejel mladi taekwondoist Patrik Divkovič, ki je lani med drugim zmagal tudi na svetovnem mladinskem prvenstvu v Kanadi. Patrika, ki se prireditve ni mogel udeležiti – priznanje je prevzela njegova mati – trenira kar oče, oba pa v tem vidita veliko prednost. Prireditve se je tudi letos udeležil olimpionik in ambasador Športa Miro cerar starejši, povabilu Športne zveze Logatec pa se je odzval prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik.

»Polna dvorana potrjuje, da v Logatcu na področju športa delamo dobro,« je v nagovoru med drugim povedal župan Berto Menard in spomnil, da za vrhunski šport  žal vedno zmanjka denarja, kar pa je v domeni države in ne lokalne skupnosti. Ob Miru Cerarju starejšemu, slovenskemu olimpioniku in ambasadorju športa, ki se je tudi letos udeležil logaške prireditve, je spregovoril tudi Janez Sodržnik, prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je pohvalil občine kot največje financerke slovenskega športa in izpostavil tudi prizadevno delo članov izvršnega odbora logaške športne zveze.

Komisija za podelitve pod vodstvom Jelke Kožman  je letos prejela 93 predlogov, ki jih je temeljito pretehtala in izbrala 73 nagrajencev. Poleg pohval za obetavne športnike, posebnih priznanj na rekreativnem področju, za trenerje in športne delavce in ekipe, priznanj klubom ob jubileju, so na slovesnosti podelili tudi  bronasto in  srebrno plaketo,  plaketo za življenjsko delo in zlato plaketo.

Za kulturni pridih podelitvi so poskrbeli dekliški zbor Glasbene šole Logatec pod vodstvom v Logatcu že nepogrešljive Tanje Žagar in raper Zlatko, ki je svoje rime tokrat namenil tudi športu in gibanju ter njunem pomenu v življenju.

Kar 22 mladih športnikov je letos prejelo pohvale za perspektivne športnike, kar je gotovo dokaz več, da se za šport v Logatcu ni bati. S posebnim priznanjem na rekreativnem področju so nagradili Ambroža Jakopa, ekipo članov Strelskega društva CVVS Logatec, Janeza Albrehrta in Gorazda Bošnjaka.

Ambrož Jakop je član športnega društva Tek je lek, rojen leta 1974 , je trener sam sebi. Prvi nastop je bil marca na maratonu na  Malti, sledil je Super maraton Zagreb – Čazma, kjer je končal  na 16. mestu absolutno in v svoji starostni kategoriji pa 6. mesto in pretekel dobrih 61 km v okroglo 5 urah. Oba teka sta že sodila v okvir priprav na glavni projekt v letu 2016 – Dobrodelni tek   SLOVENSKA   DIAGONALA od Hodoša do Sečovelj.

Ekipa članov Strelsko društvo CVVS  Logatec v sestavi  Dragan Petkovšek, Mitja Albreht in Robert Lukan skupaj trenirajo že od leta 2013. V letu 2016  so na državnem tekmovanju z vojaško puško M-48 osvojili 1. mesto in na veteranski tekmi z MK  ( malokalibrsko puško )  2. mesto.

Janez Albreht je član Strelskega društva CVVS Logatec. S strelskim športom se ukvarja že od leta 1970. Je član društva od ustanovitve. V letu 2016 je na državnem tekmovanju z vojaško puško M-48 dosegel 1. mesto med posamezniki.

Gorazd Bošnjak je član Strelskega društva CVVS Logatec. S strelskim športom se ukvarja že od leta 2009.  Član društva je od njegove ustanovitve. V letu 2016 je v tekmovanju v primorski ligi dosegel  odlično 2. mesto v strelski disciplini malokalibrska puška diopter.

Posebna priznanja za športne delavce, društva, klube, organizacije, ekipe in trenerje so prejeli Jadran Lukančič, član Lokostrelskega kluba Logatec, eden od ustanovnih članov društva. Je trenutni predsednik kluba, dolgoletni trener in tekmovalec. Bil je večkrat državni prvak v različnih kategorijah, dolgoletni član državne reprezentance. Leta 2005 je osvojil naslov mladinskega evropskega prvaka v disciplini ARROW HEAD, Kasneje je bil pomočnik selektorja kadetske in mladinske reprezentance.

Z omenjenim priznanjem so nagradili tudi Jolando Ovsec, članico Lokostrelskega kluba Logatec, eno izmed ustanovnih članov kluba, tudi tekmovalko, trenerko in tajnico društva. Skrbi tudi za brezhibno delovanje finančne plati v društvu. Kot tekmovalka je zelo upešna,  je tudi večkratna državna prvakinja.

Tretji prejemnik posebnega priznanja Darko Brus je član Plezalnega kluba Extrem  Logatec.  Ukvarja se z športnim plezanjem, ledenim plezanjem in pohodništvom. Je ustanovitelj in glavni pobudnik  plezalnega kluba   Extrem  Logatec. Organizira tudi nočni pohod na Javornik od leta 1999 dalje.

Barbara Šemrov, zadnja prejemnica v tej kategoriji, pa je članica Športnega društva Hotedršica.  Je trenerka smučarskega teka, ukvarja se z mlajšimi selekcijami, je tudi vodja pilatesa in aktivna tudi v organih športnega društva.

Priznanja ob jubileju so prejeli PZTUS Logatec – Področno združenje učiteljev in trenerjev smučanja Logatec za 40 let, Odbojkarski klub Logatec za 20 let, Lokostrelski klub Logatec za 10 let in jamarsko društvo Logatec za 60 let delovanja.

Prireditev, za Športno zvezo Logatec jubilejna, peta, se je nadaljevala s podelitvijo kar 26 bronastih plaket športnikom različnih panog in starosti, od najmlajših do tistih, ki so že v veteranskih letih, a še vedno aktivni.

Srebrne plakete so prejeli:

Štafeta šprint Tekaško smučarskega kluba Logatec v postavi;  Boštjan Klavžar in Miha Šimenc tekmujeta  v smučarskem teku, njun trener je Tomaž Uršič. Pritekla sta si naslov državnih prvakov v kategoriji članov.

Štafeta člani Tekaško smučarskega kluba Logatec v postavi; Bor Grdadolnik , Boštjan Klavžar in Miha Šimenc, njihov trener je Tomaž Uršič. Osvojili so naslov državnih prvakov v kategoriji članov, kar je njihov deveti naslov v zadnjih 11 letih.

Hladnik Luka, član Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojen leta 2000, njegov trener je Tomaž Uršič. Tekmuje v smučarskem teku v kategoriji mlajših mladincev. Je zelo delaven in motiviran tekač z veliko željo po uspehu. Osvojil je 2. in 3. mesto na mednarodnem tekmovanju No border cup,  ter  1. in 2. mesto na državnem prvenstvu v Planici  in 2. mesto v Slovenskem Pokalu.

Matej Jakša, član Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojen leta 1980, je sam svoj trener. Tekmuje v gorskem teku, maratonu.  Osvojil je 17. mesto v gorskem teku in osvojil naslov državnega prvaka v smučarskem teku na  50 km  – prosti slog.

Štafeta mlajši mladinci, člani Tekaško smučarskega kluba Logatec, nastopali so v postavi Hladnik Dejan, Smole Jurij in Hladnik Luka , njihov trener je Tomaž Uršič.  Osvojili so naslov državnih prvakov v kategoriji mlajših mladincev.

Jakob Medved, član Športnega društva Tek je lek, rojen 2002, njegov trener je Miro Petrovec, ukvarja se z cestnim tekom, krosom, triatlonom in mladinsko atletiko.  Nastopa v kategoriji kadeti-mladinci. Osvojil je 1. in 4. mesto na državnem prvenstvu – super šprint.

Jaka Matko, član Smučarsko skakalnega kluba Logatec – Lovci na daljave, rojen leta 1996, njegova trenerja sta Igor Jelen in Jaka Rus.  Tekmuje v nordijski kombinaciji.  Osvojil je 1. mesto v državnem prvenstvu do 20 let in  1. mesto v Slovenskem Pokalu do 20 let. Med člani na državnem prvenstvu je dosegel 6. mesto . Je član mladinske reprezentance v nordijski kombinaciji.

Tamara Antončič, članica Twirling kluba logaških mažoret, rojena leta 1996, njena trenerka je Barbara Novina. Tekmuje v twirlingu v disciplini free style a višji nivo. Osvojila je 2. mesto na odprtem državnem prvesntvu   višji nivo freea-senior in 7. mesto v solo dance ter 19. mesto v evropskem pokalu.

Neca Kenda, članica Twirling kluba logaških mažoret, rojena leta 1998, njena trenerka je Barbara Novina. Osvojila je 2. mesto v kategoriji solo a višji nivo na državnem prvenstvu, postala pa državna prvakinja v freestyle višji nivo senior. Dosegla je tudi 5.mesto na mednarodnem turnirju v Samoborju in 9. mesto v evropskem pokalu.

Lucija Polančec, je članica Twirling kluba logaških mažoret, rojena leta 1998, njena trenerka je Barbara Novina. Tekmuje v twirlingu. Osvojila je 3. mesto na državnem prvenstvu v Kranju in 1. mesto v disciplini free style junior b, v Samoborju na mednarodnem turnirju pa 3. mesto.

Kristina Ilič, članica Twirling kluba logaških mažoret, rojena leta 2001, njena trenerka je Barbara Novina.. V kategoriji solo a, višji nivo-senior zasedla 3. mesto in 1. mesto na odprtem državnem prvenstvu.

Plaketo za življenjsko delo je prejel Tone Mihevc. Rodil  se je leta 1935. Leta 1963 se je v Planici udeležil prvega povojnega kadrovskega tečaja in si pridobil strokovni naziv učitelj smučanja in tekov. Leto zatem je v organizaciji TVD Partizan organiziral in uspešno izvedel na Medvedjem Brdu enotedenski začetni in nadaljevalni smučarski tečaj. Kasneje, leta 1972 pa še vaditeljski tečaj. Tako smo v Logatcu dobili prve vaditelje smučanja, ki so nadaljevali delo s pomladkom v smučarskih društvih, vrtcih, šolah in delovnih organizacijah. Že po dveh letih je bilo dobrih smučarjev toliko, da je  bil organiziran in izveden še en vaditeljski tečaj.  Najbolj vneti so nadaljevali izobraževanje že naslednje leto na učiteljskem, nekateri na trenerskem tečaju in ga tudi uspešno zaključili. S tem je bila postavljena osnova resnejšega in strokovnega dela na širšem logaškem območju. Glede na to, da so bili člani upravnih odborov v smučarskem klubu in področnem združenju večinoma vaditelji in učitelji smučanja, je bilo evidentiranje in usmerjanje dobrih smučarjev v bodoče strokovne kadre skrbno načrtovano in pogojeno z že predhodnim delom v društvih, oz. klubih.  Velike zasluge za tako organiziranost ima prav Tone Mihevc.

Svoje bogato strokovno znanje in izkušnje prenašal na mlajše kadre, in bil mentor mnogim sedanjim učiteljem in trenerjem smučanja, nekateri izmed njih so še  danes aktivni.

Bil je vsestranski športnik, nogometaš, obvladal pa je tudi borilne veščine, saj je bil celo državni prvak Jugoslavije v judu.

Po upokojitvi se je predal umetnosti. Bil je ustanovitelj prve galerije v nekdanji tržnici v Logatcu. Ima izjemen talent za oblikovanje, kar dokazujejo njegove kiparske  umetnine, izbrane za vrsto razstav v Sloveniji.

Zlato plaketo Občine Logatec pa so tik pred vrhuncem prireditve prejeli Miha Šimenc, Patrik Divkovič in Andraž Modic.

Miha Šimenc je član Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojen leta 1995, njegov trener je Tomaž Uršič. Tekmuje v smučarskih tekih, je najperspektivnejši smučar tekač. Že vrsto let dosega vrhunske rezultate.  1. mesto Državno prvenstvo v prostem slogu in  klasičnem zasledovanju,  Evropski pokal –  9. mesto , 11. mesto in 12. mesto,  ter 22. mesto v Svetovnem pokalu Tur de ski.  Miha je lahko vzgled vsem mladim športnikom zaradi skromnosti in predanosti.

Patrik Divkovič je član Športnega društva Taekwondo Tempo Logatec, rojen leta 1999, njegov trener je Goran Divkovič. Tekmuje v taekwondo-ju, nastopa na državnih in mednarodnih tekmovanjih in je kot član mladinske državne reprezentance dosegel 1. mesto  na svetovnem pokalu v Mariboru, 2. mesto na svetovnem pokalu v Beogradu, in 1. mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu v Kanadi  ( 846 tekmovalcev ).

Andraž Modic je član smučarsko skakalnega kluba Logatec- Lovci na daljave, rojen 1996, njegova trenerja sta Igor Medved in Jaka Rus. Tekmuje v smučarskih skokih in je član B reprezentance. V letu 2016 je dosegel FIS POKAL – 9. mesto, 10. mesto , 13.  mesto in 14.  mesto ter  Evropski pokal – 16.  mesto  25.  mesto,  29. mesto in 30. mesto  in postavil logaški rekord v skokih – 214,5. metrov.

Čisto na koncu je sledila še razglasitev športnika Logatca leta 2016. To je postal Patrik Divkovič, ki si je kljub odsotnosti zaslužil velik aplavz.

Blanka Markovič Kocen

Foto;: Miran Antončič

 

Ne spreglejte

Minister Cigler Kralj v Postojni: za sproščanje ukrepov v domovih za starejše je še prezgodaj

Po razširjeni seji regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko, ki se je je udeležil …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja