Obvestilo

Peli so Slovencem doma in v zamejstvu

Mešani pevski zbor Postojna je bil v letošnjem mesecu kulture zelo aktiven, saj je z nastopi popestril kar tri kulturne dogodke, v začetku marca pa nastopil še na slavnostnem koncertu ob 50-letnici revije Primorska poje.

Slovenski kulturni praznik je zbor letos praznoval med rojaki v sosednji Hrvaški, kjer je gostoval pri Slovenskem kulturno-prosvetnem društvu »Bazovica« na Reki. Gostovanje je zboru sofinanciral Urad Vlade RS za Slovencev zamejstvu in po svetu.

Tam živeči rojaki so tradicionalno pripravili prireditev ob prazniku kulture in v goste povabili postojnske pevce. Prvi del kulturno-umetniškega programa so oblikovali pevci, recitatorji in folkloristi društva, v drugem delu pa so postojnski pevci obiskovalcem odpeli deset slovenskih skladb: od tradicionalnih priredb ljudskih pesmi do sodobnih, ki so bile prav za ta zbor napisane v zadnjih dveh letih.

Z izbranim programom je zbor nastopil tudi v postojnskem domu upokojencev, kjer je navdušil vedno hvaležno občinstvo,  in v Kranju, kjer je bil gost tamkajšnjega Komornega zbora Mysterium.

Mesec kulture se je za zbor zaključil 3. marca v Portorožu z nastopom na slavnostnem koncertu ob 50-letnici revije Primorska poje. Prireditve se je med številnimi pevci, predstavniki primorskih zborov in kulturnih delavcev udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, častni pokrovitelj prireditve.

Vsi štirje dogodki so se tudi tokrat izkazali kot izjemna priložnost za krepitev stikov med zbori ter prijetna srečanja s pevci in ljubitelji lepe pesmi.

Pia de Paulis Debevec

Foto: Ladislao Torresan

Ne spreglejte

Osem novih podjetniških idej v programu Naša perspektiva

Na dogodku Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva je bilo predstavljenih osem svežih, inovativnih in ustvarjalnih podjetniških …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja