Obvestilo

Pivka Perutnina premostila krizo

Največjemu delodajalcu na Pivškem, Pivki Perutnini, ki zaposluje skoraj 500 delavcev, je  kljub  gospodarski krizi  in brez odpuščanja delavcev uspelo povečati proizvodnjo.  Kot je znano, so skupaj z izolskim Delamarisom lani končali eno največjih  gospodarskih naložb pri nas, skupni jezik pa so našli tudi z lokalnimi ustanovami.

»Revidiranih podatkov o lanskem poslovanju še nimamo. Ocenjujemo, da bo celotna skupina Pivka poslovala z nekoliko manjšim dobičkom kot lansko leto. Zabeležili smo povečanje prihodkov od prodaje v obeh družbah, in sicer za 4,4 odstotka Pivka d.d. in 37,5 odstotka Delamaris d.o.o.,« so nam sporočili iz podjetja in dodali, da so v letu 2014 povečali predvsem prodajo svežega začinjenega piščančjega mesa, pripravljenega za žar in peko Pivka, največ na slovenskem trgu. Delamaris je v letu 2014 povečal prodajo ribjih izdelkov na novih trgih izvoza ter  pričel z novo dejavnostjo ribarnic in prodaje sveže ribe.

Pivka Perutninarstvo-piščanec

Poslovni načrti: iskanje novih trgov in razvoj novih izdelkov

»Poslovno okolje kaže, da bo leto 2015 kljub nižjim cenam energentov zahtevno, saj nas bremenijo pritiski na nadaljnje znižanje cen,« v pivškem podjetju odgovarjajo na vprašanje o poslovnih načrtih. »V prihodnjem letu se zato intenzivno usmerjamo v iskanje novih trgov in razvijanje novih izdelkov, kar nam omogoča tudi nova investicija v poslovni objekt Delamaris. Naložba v nov objekt za predelavo rib na Kalu, ki smo jo zaključili v letu 2014 v višini 6,5 milijona evrov, je ena večjih v zadnjih letih na območju Notranjsko-kraške regije.«

Pivka in Delamaris bosta v letošnjem letu investirala v posodobitev proizvodnje in nove tehnologije, ki bodo omogočale razvoj izdelkov ter povečanje obsega proizvodnje v višini skupno milijon evrov.

Gotovo ni zanemarljivo, da podjetje Pivka Perutnina uspešno sodeluje tudi z lokalno skupnostjo in največjim turističnim ponudnikom na Pivškem, Parkom vojaške zgodovine, in sicer kot glavni sponzor pri izvedbi najrazličnejših dogodkov.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv podjetja

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja