Obvestilo

Pester Martinov vikend v Postojni in Pivki

Postojna, Pivka – Kot poročajo s koprske policijske uprave, so imeli primorski policisti minuli konec tedna, ko je godoval sveti Martin in se je mošt preminjal v vin’, obilo dela.

 Začelo se je že v petek, ko je v Kočah pri Postojni nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel prenosni računalnik in digitalni fotoaparat znamke Cannon. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

Nekaj pred pol deseto zvečer pa je 30-letni voznik kombiniranega vozila na Pivški ulici v Postojni povozil 49-letnega pešca, ki je hodil po pločniku, nato pa naj bi nenadoma stopil na cesto pred avto. Pešca so huje poškodovanega odpeljali v UKC LJ. Okoliščine dogodka in krivdo še ugotavljajo, temu ustrezen pa bo tudi ukrep.

Pivčan pod vplivom alkohola in drog v odjavljenem vozilu

Ob sobotni kontroli prometa v Selcah pri Pivki so policisti z modrimi lučmi in zvočnim signalom ustavljali vozilo znamke Audi, vendar voznik na več kot zgovorne znake ni ustavil, temveč je začel pospeševati po cesti proti Slovenski vasi. Pri tem je izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal izven vozišča, kjer je nekaj pred četrto uro zjutraj trčil v drevo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 30-letni voznik iz Pivke. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, hitri test pa prisotnost prepovedane droge kokain, zato mu je bil odrejen tudi strokovni pregled, ki ga je kasneje odklonil. A to še ni vse, v nadaljnjem postopku so policisti ugotovili, da registrski tablici ne pripadata vozilu, temveč tovornemu vozilu, ki je že umaknjeno iz prometa, zato so ju zasegli, divjaku pa naložili obdolžilni predlog.

Nedeljsko jutro se je začelo že kmalu po tretji uri, ko so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Postojni. Prijavitelj je povedal, da se je osebni avto zaletel v prometni znak, vendar je voznik kraj zapustil. Policisti so ugotovili, da je vozil 24-letni domačin, ki se je vrnil na kraj. V semaforiziranem križišču je izgubil oblast nad vozilom in najprej trčil v prometni znak, nato še v semafor. Alkotest mu je pokazal 0.66 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Martinov vikend se je nadaljeval tudi v delovni teden, saj so policisti ob pol štirih zjutraj v Prestranku ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0.57 mg/l. Prepovedali mu nadaljnjo vožnjo, zasegli vozilo in napisali obdolžilni predlog.

Vir: PU Koper

 

 

 

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja