Obvestilo

Pester teden v Pivki

Pivka bo te dni zaživela v kopici zanimivih prireditev, med katerimi bo skoraj vsakdo našel kaj zase.

 Z dr. Žigonom po Svalbardih

V četrtek, 1. decembra, bo ob 18.30 v Krpanovem domu v Pivk potopisni večer, ki ga prireja turistično društvo Pivka. Pridružite se popotovanju po Svalbardih, ki je večini neznan, oddaljen vrh zemeljske krogle. Prvi vtis divje, človeku smrtno nevarne lepote se sčasoma prelevi v arktično pravljico. Svoja doživetja bo delil dr. Zvone Žigon.

Miklavžev sejem – podpora domači ustvarjalnosti

Naslednji dan, v petek, 2. decembra 2022, bo od 14. ure dalje pred in v Krpanovem domu v Pivki Miklavžev sejem. Turistično društvo Pivka vas v sodelovanju z domačimi pridelovalci in ustvarjalci vabi na Miklavžev sejem. Tudi ta dogodek pripravlja pivško turistično društvo, svojo ponudbo pa bodo predstavili različni ustvarjalci, oblikovalci, izdelovalci in pridelovalci, društva, šole in druge organizacije. Lahko boste kupili domače pridelano hrano, nakit, okrasne predmete, igrače, naravno kozmetiko… »Vabljeni, da opravite praznične nakupe pri domačih ljudeh in tako podprete njihovo delo. Ročno izdelano, zdravo, domače, prisrčno, iskreno,« sporočajo iz turističnega društva.

Božična glasbena poslastica v Krpanovem domu

V petek ob 19.00 pa se v Krpanovem domu obeta prava božična glasbena poslastica. Gostovale bodo pevke ženskega pevskega zbora Sklad iz Bakra in pevci moškega zbora Jeka Primorja z Reke. V prvem delu koncerta bo ženska zasedba predstavila program božičnih pesmi, predvsem mednarodnih uspešnic. V drugem delu pa bodo nastopile skupaj s pevci Jeka Primorja z Bakarsko polnočnico. Gre za štiriglasne tradicionalne hrvaške božične pesmi, ki jih že vrsto let pojejo v Bakru pri slovesnih mašah v božičnem času v priredbi Franja Serafina Vilharja, sina našega rojaka Miroslava Vilharja. Vstop je prost.

 

Blanka Markovič kocen / Turistično društvo Pivka

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja