Obvestilo

Pester vikend za policiste

S koprske policijske uprave poročajo o pestrem koncu tedna. Dejavni so bili predvsem v prometu, kjer ni zanemarljiva večja prisotnost motornih koles, žal poročajo tudi o smrtni žrtvi.

Obravnavali pa so tudi vlom, in sicer je v Pivki je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je vse prostore in ukradel zlat prstan. Lastniki so oškodovani za 1000 evrov.

V petek so bili po 21. uri obveščeni o hujši prometni nesreči v Postojni. 36-letni državljan Italije je z motornim kolesom pripeljal v krožišče, kjer je trčil v robnik. Od tam ga je odbilo, zato je izgubil oblast nad vozilom in drsel še nekaj metrov naprej. Medtem je njegova sopotnica, 22-letna državljanka Italije, zaradi lovljenja ravnotežja dala desno nogo iz stopalke, pri tem pa ob trčenju motornega kolesa ob robnik utrpela hude telesne poškodbe. Voznik je nato nadaljeval z vožnjo proti trgovskemu centru, vendar je zaradi izpraznjene pnevmatike obstal ob desnem robu vozišča. Sopotnica je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Catinara (Trst).

V soboto zjutraj je v Postojni 64-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Postojne peljal po Tržaški cesti. Med vožnjo proti krožišču je na prehodu za pešce spregledal državljana Poljske, ki sta pravilno prečkala cesto. S sprednjim delom vozila je trčil v desno koleno Poljaka in ga lažje poškodoval. Prejel bo plačilni nalog.

Tega bo morala poravnati tudi 51-letna voznica osebnega avtomobila, ki se je v soboto dopoldne na Tržaški cesti v Postojni s parkirnega prostora vključevala na prednostno cesto, pri čemer ni dala prednosti pravilno vozečemu vozniku motornega kolesa, 46-letniku z okolice Tržiča. Motorist se je pri padcu lažje poškodoval, odpeljali so ga v UKC Ljubljana.

Na cesti Planina – Postojna je isti dan nekaj po 13. uri padel 47-letni voznik motornega kolesa, ki je  iz Trsta vozil v koloni motoristov od Planine proti Postojni. Med vožnjo je zapeljal na kamen in padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Catinara v Trstu.

O prometni nesreči s smrtnim izidom na mostu pri Dilcah (pri Postojni) pa so bili policisti koprske uprave obveščeni po 18. uri, prav tako v soboto. Po prvih podatkih je voznik zelenega terenskega vozila zbil kolesarja in pobegnil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je nesrečo povzročil 71-letni voznik iz Sežane, ki je vozil po regionalni cesti od Hrašč proti Hruševju. Z vozilom je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, takrat pa je nasproti ob desnem robu vozišča iz Hrašč pripeljal 56-letni kolesar iz Ljubljane. Voznik osebnega avtomobila je z levim delom vozila oplazil kolesarja in ga huje poškodoval. Za tem je trčil še v drugega kolesarja, 51-letnika z okolice Ljubljane, ki je vozil za Ljubljančanom, ki ga je po trku odbilo preko varovalne ograje ob desnem robu vozišča v grmovje na brežini. 51-letni kolesar z okolice Ljubljane je na kraju umrl. Voznik avtomobila je oplazil še varovalno ograjo in s kraja prometne nesreče pobegnil proti Hruševju. Policisti so ga izsledili uro zatem. Alkotest mu je pokazal 0.55 mg/l.

Mirna ni bila niti nedelja. Domačin je PU Koper obvestil, da skuter rdeče-bele barve leži približno 1.5 m pod cesto od Dolnje Košane, tik pred železniško postajo v Gornji Košani. Policisti so s pomočjo evidenc ugotovili, da bilo kolo z motorjem ukradeno 4. maja  2015 Logatčanu. Lastnik je vozilo že prevzel.

Po 13. uri je 55-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške, ki začasno stanuje v Ljubljani, povzročil prometno nesrečo na cesti Ilirska Bistrica – MP Jelšane. Pri odcepu za Novokračine je zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 40-letni voznik iz okolice Ljubljane. Povzročitelj in sopotnik v drugem avtomobilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju sledi plačilni nalog. (A. L., B. M. K.)

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

Medvedka v gozdu pri Postojni

Iz koprske policijskle uprave sporočajo, da so bili ob  11.38  obveščeni,  da je na območju …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja