Obvestilo

Pester vikend za policiste

S  Policijske uprave Koper, v katere pristojnosti je tudi del naše regije, tokrat poročajo o pestrem vikendu na Notranjskem in v okolici.

 Poleg več vinjenih gostov na Obali in z njimi povezanimi težavami se je v soboto v zgodnjih jutranjih urah pred Ribnico (iz smeri Pivke) zgodila prometna nesreča. Avtomobil je zdrsnil s ceste, vendar v njem ni bilo nikogar. Policisti so ugotovili, kdo je lastnik in ga našli doma. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,72 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na počivališču Ravbarkomanda sta državljana Italije počivala, ko sta želela odpeljati, pa sta ugotovila, da imata prazno pnevmatiko. Ob menjavi pnevmatike se je pri njiju ustavilo vozilo, dva moška sta se ponudila za pomoč. Voznik je pomoč odklonil. Šele pri Lomu sta državljana Italije opazila, da je iz torbice, ki je bila na sprednjem desnem sedežu v vozilu, izginila gotovina.

Za približno 1.200 evrov in zlatnino v vrednosti okoli 150 evrov pa je bil oškodovan prebivalec vasi v bližini Ilirske Bistrice, v čigar stanovanje je vlomil neznanec.

V nedeljo ob 3.30 so policisti prejeli prijavo iz Postojne. Neznanci s črnim mercedesom z madžarsko registrsko oznako so namreč romunskim državljanom iz avta na počivališču ukradli torbico z 2.000 evri gotovine in stanovanjskimi in avtomobilskimi  ključi in osebnimi dokumenti.

 

Anita Leskovec in B. M. K.

 

Ne spreglejte

Medvedka v gozdu pri Postojni

Iz koprske policijskle uprave sporočajo, da so bili ob  11.38  obveščeni,  da je na območju …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja