Obvestilo

Pester začetek oktobra na Pivškem

Pivka – Turistično društvo Pivka v prvih dneh oktobra napoveduje kar dve zanimivi prireditvi, kulinarično in dobrodelno.

V nedeljo, 2. oktobra, pri Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi pri Pivki pripravljajo zanimivo kulinarično prireditev »Okusi Pivških jezer«.

Glavna nit prireditve bo pivška kulinarika. Z različnimi dobrotami se bodo predstavile vse vasi iz Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera. Moč bo poskusiti jedi, ki so še danes na jedilniku marsikatere pivške družine. Pa tudi takšne, ki v hitrem tempu življenja vzamejo preveč časa za pripravo, in se le nostalgično spominjamo časov, ko je naša nona skuhala belo polento in jo zabelila s pocvrtim pršutom.

Poleg kulinarike se bodo predstavili tudi različni posamezniki: kmetovalci in ustvarjalci. Kupiti bo moč domače pridelke in izdelke, ročno izdelan unikaten nakit in še marsikaj drugega.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali Ekomuzej Pivških presihajočih jezer in se podali na sprehod do Petelinjskega jezera.

Ob svetovnem dnevu živali, ki bo v  torek, 4. Oktobra, pa TD Pivka  ob 15. uri pred Krpanovim domom, vabi na tradicionalno dobrodelno prireditev Radi imamo živali.

Zbirali bomo hrano, igračke, odeje, rjuhe, povodce…, ki jih bomo podarili Društvu za zaščito živali Postojna in Zavetišču Oskar Vitovlje.

Trenutno v zavetišču najbolj potrebujejo mokro hrano (konzerve) za mlade kužke in muce, v Društvu za zaščito živali Postojna pa predvsem hrano za muce (konzerve in brikete).

Prireditev bo spremljal pester program, predstavile se bodo različne organizacije s področja varstva in zaščite živali, kinološka društva, obiskali nas bodo reševalni psi, veterinarji nam bodo dali kakšen nasvet o skrbi in negi živali.

Vir: Turistično društvo Pivka

Ne spreglejte

Kljub odpovedi karnevala v Cerknici v nedeljo veselo!

Obiskovalci, našemljeni in tisti »tazaresni« so se namreč zabavali pod šotorom pred OŠ Cerknica, saj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja