Obvestilo

Petindvajset let podjetja Hoedlmayr Slovenija: z inovativnimi storitvami v obetavno prihodnost

Hoedlmayr logistika, d.o.o., eno najstarejših hčerinskih podjetij avstrijskega avtomotivnega specialista, podjetja Hödlmayr, letos praznuje že 25. obletnico delovanja. Čeprav ima za seboj od dneva ustanovitve več kot 10 milijonov evrov investicij, ne zre le na uspešno preteklost. Pred seboj ima namreč po zaslugi inovativnih konceptov tudi zelo obetavno prihodnost.

Avstrijsko podjetje Höldmayr se je leta 1994 odločilo za investicijo v Sloveniji. ”Tedaj smo videli priložnost, da zgodaj naredimo prve korake na tedaj še novem tržišču. Odločitev, ki se je kmalu izkazala za dobro poslovno potezo z veliko potenciala za prihodnji razvoj,“  pojasnjuje Johannes Hödlmayr, vodilni mož skupine Hödlmayr. Trenutno podjetje v Sloveniji zaposluje 189 ljudi. Leta 2018 so s 54 vozili za posebne prevoze prepeljali kar 61.524 vozil.

Od logistike vozil do avtomotivnih ekspertov

Spekter storitev podjetja Hoedlmayr logistika, d. o. o., danes presega osnovne storitve prevoza vozil s tovornimi vozili za prevoz vozil, železnico ali ladijskim prometom. Celotni koncern se osredotoča na potrebe strank, zato se neprenehoma razvija in ponuja kakovostne in inovativne storitve. ”Z razvojem se oddaljujemo od gole logistike vozil in postajamo avtomotivni strokovnjaki v širšem pomenu. Vedno je velik izziv, kako strankam ponuditi privlačne storitve, najsi gre za skladiščenje – naše skladišče vozil trenutno lahko ‘gosti’ do 3.500 vozil – ali za preddostavne storitve oz. ponudbo predelave vozil,“ nam je povedala direktorica Agata Kržič, ki podjetje vodi od leta 2004.

”Tudi leta 2019 bo naš vozni park naraščal. Do konca leta bomo imeli približno 120 vozil za prevoz vozil. Posebno pozornost posvečamo tudi optimiziranju procesov – za naše stranke želimo biti vedno vsaj še malo boljši,“ je optimistična Agata Kržič.

Podjetje Hödlmayr International AG (d. d.)

Podjetje Hödlmayr International AG (d. d.) je mednarodno družinsko podjetje iz Schwertberga (Avstrija), katerega osnovna dejavnost predstavlja logistika vozil. Podjetje je specializirano za celotno verigo oskrbe – od prevzema vozil v delavnicah/uvoznih lukah do dostave k trgovcu z vozili/lastniku voznega parka. Letno prepeljejo okrog 1,75 milijona vozil. Podjetje Hödlmayr International AG in njegova hčerinska podjetja v 16 državah zaposlujejo 1.900 delavcev. Skupina v celoti premore več kot 800 vozil za posebni transport, 12 vlakovnih sistemov in 1,3 milijona kvadratnih metrov skladiščnega prostora za približno 55.000 vozil. Promet podjetja je v zadnjem letu znašal 285 milijonov evrov.

Zala Grilc

Foto: arhiv podjetja

Johannes Hoedlmayr
Agata Kržič

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja