Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Petnajsttisočglava množica na Butalski veselici v Cerknici

Na pustno nedeljo se je v Cerknici na  tradicionalnem velikem pustnem karnevalu oziroma, kot so ga letos poimenovali, Butalski veselici, zbralo okoli 15.000 ljudi. Tudi letos so se predstavile prav vse tradicionalne velike figure na čelu s pramaterjo Uršulo in ščuko velikanko, ki na pomlad in obilico vode še posebej nestrpno čaka. Ob vseh domačih se je na cerkniških ulicah predstavilo vsaj še deset gostujočih pustnih skupin.

Manjkala ni niti Uršulina potomka Liza, pa Rego Vranjejamski, največji žabon na svetu, povodni mož Jezerko, butalski jež, mogočni zmaj, Butalci, polhi in mnoge druge maske. Pustno društvo Cerknica je z največjo povorko na Notranjskem znova začelo “točno okoli 12.32 ure”, organizatorjem pa je bilo zelo naklonjeno tudi vreme.

Letošnje pustno dogajanje se je v Cerknici začelo na debeli četrtek, ko so oblast z Žaganjem babe – slavnostno prireditvijo na odru pred kulturnim domom – prevzeli Butalci. Župan jim je predal ključe mesta, pustni teden s številnimi dogodki pa bo potekal vse do pepelnične srede, ko bodo pokopali pusta, ki bo letos umrl od ljubezni.

Uredništvo NzN

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja