Obvestilo

Petra Majdič na OŠ Tabor Logatec: v športu mladih je preveč tekmovalnosti

V okviru dnevov evropske kulturne dediščine so v tednu kulturne dediščine (28.9.-12.10.2019) na Osnovni šili Tabor Logatec pripravili športni dan za vse učence, od 1. do 9. razreda.  »Združili smo obeležitev pomena Evropske kulturne dediščine s projektom Pogum, s katerim smo razvijali kompetenco Sodelovanje med učenci, učitelji in logaškimi športnimi društvi,« je dodano vrednost tega dogodka izpostavila Barbara Novljan Mišič, pomočnica ravnateljice omenjene šole.

»Dan poteka na različnih lokacijah, starejši učenci so v Grajskem parku, v Tičnici, kjer tečejo kros, pred šolo in za šolo. Zdi se mi zelo pohvalno, da so se nam pridružili trenerji različnih klubov, društev, dejavnosti in tudi Zdravstveni dom Logatec, tako da je dogodek podprt praktično na občinski ravni,« pojasnjuje Novljan-Mišičeva.

Vrhunec dogodka je bila gotovo slavnostna podelitev priznanj najboljšim športnikom, ki jo je izvedla Petra Majdič, smučarska tekačica, dobitnica bronaste olimpijske kolajne v Vancouvru. Petra se je vabilu z veseljem odzvala, saj je naš Logatec tudi njen Logatec, saj je številne dneve svoje mladosti preživela na logaških poligonih, travnikih in jasah. Petra se rada vrača v Logatec, ker so bile tu, kot pravi, čudovite proge in skakalnice. »Tukaj si blizu Ljubljane, na drugi strani pa v osrčju narave in to me je vedno pritegnilo.«

Majdičeva si želi, da bi športni trenerji in strokovna javnost, ki ima vpliv na šport mladih, začeli spodbujati igro, ki je je bilo v njenih časih veliko več kot danes. Po njenem mnenju je bil to eden prednostnih učinkov za njihov uspeh. »V mladih letih nismo bili zasičeni in vedno smo šli radi na treninge, ker smo vedeli, da se bomo igrali. In to je bilo bistvo in poanta športa.« Petra Majdič poudarja, da  je danes v športu mladih preveč tekmovalnosti, moč in spretnost pa je mogoče razvijati tudi skozi igro.

Naša olimpijka se danes ukvarja s podjetništvom, z distribucijo športne opreme, organizacijo motivacijskih predavanj, team buildingov in deloma tudi z nepremičninami.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja