Obvestilo

PGD Pivka z novim vozilom za gašenje in reševanje

Župan Občine Pivka Robert Smrdelj in predsednik PGD Pivka Sandi Grzetič sta v petek namenu predala novo gasilsko vozilo za gašenje in reševanje. Gre za gasilsko vozilo s cisterno (GVC) 16/15.

Vozilo je namenjeno tako za gašenje požarov v objektih kot tudi v naravi in za tehnično reševanje. Podvozje vozila je MAN-ov tovornjak TGM 13.290. Vozilo ima pogon na vsa kolesa (4×4), posadka vozila je 1+7. Rezervoar za vodo drži 2.000l, vozilo pa ima tudi 120l penila. Opremljen je z dihalnimi aparati in vso drugo potrebno gasilsko  opremo. V opremi so še električni agregat 9kV,  pnevmatske blazine za dvigovanje bremena in napravo za prezračevaje požarnih plinov. Vozilo ima tudi hidravlično orodje za tehnične intervencije: škarje, razpirala, cilindre in podporni sistem »stabfast«. V vozilu je tudi nekaj osnovne zaščitne opreme za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi (zaščita tip 2).

Novo vozilo je pomembna posodobitev voznega parka in opreme gasilcev. Njegova skupna vrednost je znašala 330.000 evrov. Glavnino 285.000 € je financirala Občina Pivka  iz lastnih sredstev proračuna, 30.000 tisoč evrov je bilo financiranih iz sredstev požarnega sklada, preostanek pa sredstev pa je društvo zagotovilo iz lastnih sredstev in s pomočjo donatorjev.

Vir: Občina Pivka

Foto: Simon Avsec

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja