Obvestilo

PGD Unec: z novim vozilom učinkoviteje na pomoč

Pred gasilski dom na Uncu se je v soboto pripeljalo vozilo GVC-3 z novo 7700-litrsko nadgradnjo, na rabljenem, šest let starem podvozju MB Antos. Do tega slovesnega dogodka je minilo natanko 225 dni od dne, ko je ekipa za nabavo novega intervencijskega vozila pod vodstvom poveljnika Jožeta Šlajnarja začela svoje delo – iskanje primernega podvozja .

Hrvaško podjetje izdelalo popolno nadgradnjo

Ob visokih cenah nadgraditeljev v Sloveniji so se unški gasilci ozrli tudi v tujino, najprej v sosednjo Hrvaško. »Še dobro, da smo se, ker je ekipa podjetja MV Vozila izdelala nadgradnjo naravnost popolno in se držala vseh dogovorov ter terminov. Edina izboljšava, ki jo predlagamo, je, da bi odprli podružnico bližje morja, da bi bili ogledi izdelave bolj dopustniški,« so povedali gasilci.

Skoraj v celoti prenovljen tudi gasilski dom

Nato so prodajali in tudi prodali prejšnje skoraj 40-letno intervencijsko vozilo TAM, ki zdaj pomaga pri izgradnji cest pri novem lastniku, prav tako na Hrvaškem. A zbrati je bilo treba še precej denarja. Nenazadnje so skoraj v celoti prenovili  dom, saj so zaradi večjega vozila morali povečati garažna vrata, spustiti tlak v garaži, obnovili pa so še elektriko, stranišča, dvorano, lovsko sobo …

Brez pomoči občine ne bi šlo

Unški gasilci so se ob tej priložnosti zahvalili Občini Cerknica, še posebej županu Marku Ruparju, ki jim je pristopila na pomoč in pokrila 45% stroškov investicije, in ekipi hrvaškega podjetja MV Vozila, ki je profesionalno opravila svoj posel.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja