Obvestilo

Pihalni orkester Logatec s solisti navdušil občinstvo

Tako enostaven je bil naslov koncerta Pihalnega orkestra Logatec, ki smo ga v Veliki dvorani Narodnega doma poslušali v soboto, 22.oktobra zvečer, nastop pa seveda pričakovano dober.

Logatec – Kot so napisali na vabilu, so nas glasbeniki najprej popeljali v fantazijski svet Gospodarja prstanov s Simfonijo št.1, ki je nakazala, da nas v nadaljevanju programa čakajo še prijetna presenečenja.

Prvi  je stopil korak naprej »čarovnik«  na sopranskem saksofonu Lev Pupis,(The Wizzard)  potem nas je na to, da so poletni dnevi minili, spomnil  pozavnist Branko Mrak (Summertime).  Pred 100 leti se je rodil Harry James, v ritmu diksilenda je trobil Žiga Čuk ( A tribute to Harry James), živahni ritmi so se nadaljevali, ko je nastopil naslednji solist, klarinetist Luka Vovk ( Clari – Fun- Key).  Zadnji med solisti se je predstavil štirinajstletni  Luka Petrovčič, ki nas je v cirkus povabil kar s ksilofonom  (Erinnerung an Zirkus Renz).

Za konec pa zopet skupaj, kajti kot smo slišali: »Ker domača beseda najlepše zveni, se z njo tudi poslavljamo!« Ko študent na rajžo gre in še nekaj drugih domačih … Na koncu nas je dirigent Vid Pupis (na vodilni fotografiji) povabil na Božično – novoletni koncert, kamor bo prišla kaj lepega zapeti tudi  Nuška Drašček! Se že veselimo tega dogodka, ki bo v Večnamenski športni dvorani Logatec, 17. decembra zvečer.

Besedilo in foto: Brane Pevec

pol-ziga-cuk-solo                                                                   Žiga Čuk solo

pol-luka-volk-klarinet Luka Vovk, klarinet

pol-luka-petrovcic-saksofon                                                                   Luka Petrovčič, ksilofon

pol-lev-pupis-branko-mrak

Rok Škrlj-klarinet in Branko Mrak-pozavna

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja