Obvestilo

Pijana Postojnčana ob vozniško dovoljenje

Policisti PP Postojna so v noči s četrtka na petek opravili poostren nadzor prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov. Z elektronskim alkotestom so preizkusili štiri voznike, od katerih sta dva pokazala pozitiven rezultat!

Postojna – Na Volaričevi ulici v Postojni je bil ob 20.05 ustavljen 52-letni državljan Hrvaške s stalnim bivanjem v Postojni. Ker je že v postopku kazal znake vpliva alkohola, so mu policisti odredili preizkus z alkotestom. Voznik je v elektronski alkotest upihnil 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, poleg tega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in podali obdolžilni predlog s predlogom sodišču, da se večkratnemu kršitelju izreče stranska sankcija odvzema motornega vozila, saj to terjajo splošna varnost in razlogi varovanja življenja in zdravja ljudi, odvzeto motorno pa se v skladu z zakonodajo vozilo uniči.

Ob 2.20 sta policista med vožnjo v Prestranku zalotila voznika, ki je kazal znake nezanesljivega ravnanja. 30-letnemu vozniku iz Postojne sta odredila preizkus alkoholiziranosti z alkotestom, ki je pokazal, da ima v organizmu 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Takoj mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja je bil na Okrajno sodišče v Postojni podan predlog, da vozniku izreče ukrep odvzema vozniškega dovoljenja.

S poostrenimi nadzori psihofizičnega stanja voznikov bodo policisti PP Postojna v decembru nadaljevali in zoper kršitelje striktno ukrepali! Voznikom svetujejo, da vozijo le trezni!

Uredništvo NzN/PU Koper

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

Mednarodni muzejski dan – Rock Off

Tradicionalni Mednarodni dan muzejev, ki ga prireja ICOM (Mednarodni muzejski svet) in katerega temi sta …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja