Obvestilo

Pisana jesen v logaški JSKD

V logaški JSKD bodo jesenske dneve in večere namenili predvsem literarnim ustvarjalcem.

Do 29. septembra je še odprt literarni natečaj za mlade avtorje Vse veliko je sestavljeno iz majhnega – kratka zgodba ali pesem za OŠ 3. triade, srednješolce in študente. Tema se osredotoča na duhovne vrednote in medosebne odnose, kot so ljubezen, sočutje, sprejemanje drugačnih, pomoč šibkejšim in bolnim …

Do 10. oktobra pa je odprt literarni natečaj za odrasle avtorje Besedna dotikanja 2016 – kratka zgodba, pesem, esej. Tema natečaja so odnosi med ljudmi doma in po svetu, (ne)ljubezen, (ne)potrpežljivost in (ne)strpnost do drugih in drugačnih v kakršnemkoli pogledu. Pregled in izbor so zaupali Dragici (Breskvar) Vesković, dolgoletni samostojni svetovalki za literaturo pri JSKD, urednici Mentorja, predavateljici in voditeljici številnih literarnih šol.

Podrobne informacije o razpisih dobite na www.jskd.si

Ljubitelje likovne umetnosti pa logaška izpostava  JSKD vabi na odprtje razstave Blanke Masle, Čarobni ples kozmičnih energij, 7. oktobra 2016, ob 19.00 v Galeriji hiša sonca 14.

Likovno-literarna dejavnost se bo nadaljevala tudi v november, saj za 4. november ob 19.00 v Galeriji hiša sonca napovedujejo odprtje slikarske razstave in predstavitev pesniške zbirke Merite Garvas Danes name dežuje svetloba, 7. novembra ob 19.30 pa v Knjižnici Logatec literarni večer Besedna dotikanja, na katerem se bodo predstavili odrasli avtorji, sodelujoči na zgoraj omenjenem literarnem natečaju.

Blanka Markovič Kocen

Foto: horti.si

 

 

Ne spreglejte

Komunalno podjetje Logatec z ambicioznimi načrti v četrto desetletje

Komunalno podjetje Logatec je predzadnji majski četrtek obeležilo 30 let delovanja. Skupaj z gosti, med …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja