Obvestilo

Pivčankam in Pivčanom je mar za svoje okolje!

25. marca je v organizaciji Občine Pivka ter vaških in trške skupnosti potekala tradicionalna čistilna akcija “Očistimo Pivko”. Pridružili so se ji številni občanke in občani,  razen v vaških skupnostih Trnje, Juršče, Zagorje in Stara Sušica, kjer bodo akcijo izvedli v aprilskih vikendih.
“Zahvaljujemo se vsem predsednicam in predsednikom vaških in trške skupnosti za pomoč pri koordinaciji akcije ter seveda prostovoljcem, ki so se udeležili čistilne akcije in tako prispevali k čistejšemu okolju naše skupnosti. Brez vašega prispevka ne bi mogli uspešno izvesti te pomembne akcije,” je poudarila koordinatorica Erika Kovačič.
Pozitivni učinki čistilnih akcij
Čistilne akcije so pomembne, saj imajo dolgoročne pozitivne učinke na okolje. S čiščenjem območij, ki so obremenjena z odpadki, zmanjšujemo negativne učinke onesnaževanja na naravno okolje in živali. Poleg tega čistilne akcije prispevajo k ozaveščanju ljudi o pomenu čistega okolja in pomagajo spodbuditi pozitivne spremembe v našem vedenju in navadah.
Čisto okolje je skrb vsakega posameznika
Vsak posameznik ima pomemben vpliv na okolje, in prav vsak lahko s svojimi vsakodnevnimi odločitvami in ravnanjem z odpadki prispeva k čistejšemu okolju. Prispevek posameznika morda ne bo velik, toda če se vsak zave, da nosi svoj del odgovornosti za čisto okolje, lahko skupaj dosežemo pomembne spremembe, je zaključila Erika Kovačič.
Foto: arhiv Občine Pivka
Čepno

Petelinje

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja