Obvestilo

Pivka gostila najboljše ekipe prve pomoči, CZ in RK

Preteklo soboto je v Pivki potekalo XXV. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, Civilne zaščite in Rdečega križa. Krožno po mestnem središču, na štirih delovnih točkah so ekipe oskrbele 17 poškodovancev z realističnim prikazom poškodb. Vsaka ekipa je imela po 10 minut časa za oskrbo poškodovancev na posamezni delovni točki.

Za prikaz poškodb je skupina maskerjev namaskirala 17 imitatorjev poškodb, ki so skušali čim bolj realistično prikazati poškodovance. Teme na delovnih točkah so bile: Prometna nesreča, eksplozija plina v objektu, delovne nesreče in udar strele, v sklopu katerega se je opravilo tudi ocenjevanje vodje ekipe za delo z radijsko postajo v sistemu “ZARE”.

Na preverjanju je sodelovalo 12 ekip, in sicer:.
1) V KONKURENCI:

1.       Ekipa PP OZRK občine Cerknica,

2.       Ekipa PGD Cerknica iz občine Cerknica,

3.       Ekipa PP Rdečega križa občine Sežana,

4.       Ekipa PGD Povir iz občine Sežana,

5.       Ekipa PP Rdečega križa občine Hrpelje-Kozina,

6.       Ekipa PGD Komen iz občine Komen,

7.       Ekipa PP Civilne zaščite občine Postojna,

8.       Ekipa PP OZRK Postojna-Pivka iz občine Pivka – 1,

9.       Ekipa PP OZRK Postojna-Pivka iz občine Pivka – 2.

2) IZVEN KONKURENCE (tri ekipe s Hrvaške):
     10.      Ekipa društva Crvenog križa Primorsko – Goranske županije,

     11. Tim za spašavanje iz ruševina – Primorsko-goranske županije,
     12.       Ekipa Gradskog društva Crvenog križa Buje.Pogoji za izvedbo preverjanja so bili zelo dobri, delovišča odlično pripravljena, maskerji so kvalitetno prikazali realistični prikaz poškodb in imitatorji odlično igrali poškodovance. Ekipe prve pomoči so po oceni predsednika ocenjevalne komisije dr. Alojza Pavčiča pokazale zelo visoko stopnjo pripravljenosti. Najbolj se je izkazala ekipa prve pomoči PGD Cerknica, sledita ekipi prve pomoči Rdečega križa Sežana in Območnega združenja Rdeči križ Postojna – Pivka iz občine Pivka – 1.

1. mesto: ekipa PGD Cerknica (3367 točk), 6 članska ekipa

2. mesto : ekipa Rdečega križa Sežana (3141 točk), 4 članska ekipa

3. mesto: ekipa RKS OZ Postojna-Pivka in občine Pivka (3065 točk), 6 članska ekipa

Na državno preverjanje, ki bo oktobra na Ptuju se je neposredno uvrstila ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Cerknica. 

Vse ekipe so prejele praktične nagrade, diplome in zahvale prve tri ekipe pa so prejele tudi medalje, ki sta jih udeležencem izročila sekretarka OZRK Postojna – Pivka ga. Erika Dekleva in namestnik poveljnika CZ za Notranjsko – Albert Trobec.

Preverjanje so si ogledali tudi poveljnik CZ Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik CZ za Notranjsko regijo Sandi Curk, nekateri občinski poveljniki CZ, strokovni delavci na področju ZiR iz sosednjih občin, člani regijskega štaba CZ, predstavniki RKS, podžupan Občine Pivka Boris Rebec in direktorica uprave občine Pivka  Mihaela Smrdel ter še veliko število mimoidočih.

Za uspešno izvedbo regijskega preverjanja prve pomoči se v imenu RKS OZ Postojna – Pivka in Izpostave URSZR Postojna iskreno zahvaljujemo Občini Pivka za sodelovanje in možnost izvedbe preverjanja na območju občine ter za prostore obnovljenega Krpanovega doma. 

Posebna zahvala gre vsem prostovoljcem; nekateri so spremljali ekipe, drugi igrali poškodovance na posameznih delovnih mestih, mnogi pa sodelovali pri organizaciji preverjanja.

Foto: Atelje Postojna

URZRS Izpostava Postojna

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja