Obvestilo

Pivka: minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek podpira projekt Ravne

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, državni sekretar na ministrstvu Aleš Cantarutti, generalna direktorica direktorata za turizem Renata Martinčič in drugi sodelavci ministrstva, direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja, državnozborska poslanka Erika Dekleva, direktor Zavoda za upravljanje dediščine in turizem Pivka Janko Boštjančič ter župan Občine Pivka Robert Smrdelj s sodelavci so si danes skupaj ogledali posestvo Ravne. Občina Pivka si namreč že vrsto let prizadeva posestvo preurediti v območje s hotelom višje kakovostne ravni in golf igriščem s primerno infrastrukturo, projekt Ravne, ki ga je župan ministrstvu že predstavil pred nekaj meseci, pa je minister hotel spoznati neposredno, »na terenu«.

Ta hip ključen za nadaljnje razvojne korake posestva v še eno prepoznavno turistično točko na Pivškem in  v regiji, širšem Zelenem krasu,  je prenos zemljišč, ki so zdaj v lasti Republike Slovenije, v last Občine Pivka. Vodstvo občine upa, da razvoj Raven zaradi volitev ne bo zastal, pač pa da mu bo vlada še v sedanji sestavi omogočila nadaljevanje priprav za uspešen start projekta.

Posestvo Ravne kot dopolnitev Kobilarne Lipica

Minister Počivalšek in drugi so si najprej ogledali posestvo Ravne, tudi hlev, ki je v lasti Kobilarne Lipica, ter graščino in njeno okolico, nato pa so obisk in pogovor nadaljevali v Parku vojaške zgodovine Pivka. Avtor idejnih ureditvenih zasnov za posestvo Ravne, Peter Škofic, je predstavil  te idejne zasnove:  ureditev golf igrišča, hotela in kongresne dvorane v dvorcu, preureditev kašče, ki bi bila namenjena wellnesu, in zgraditev dodatnih objektov (restavracija, klubski objekti, bazen, podzemna garaža, ipd.) za dvorcem ter baročni parter. Dvorec bi ohranil prevladujočo  vlogo v prostoru , ohranja pa se tudi zelene površine.

Minister Zdravko Počivalšek je izrazil zadovoljstvo, da je Občina Pivka projekt z Občinskim prostorskim načrtom že umestila v prostor. “Absolutno podpiram ta projekt. V luči dopolnitve turistične ponudbe Kobilarne Lipica, navezave golfa na konjerejo in kulturno dediščino ter dobro prometno lego je ta lokacija še posebej zanimiva, velik potencial. Zdel bi se mi greh, če to ne bi uspelo. Pred nami je, da Občini Pivka omogočimo prevzeti  te površine in da ta idejni projekt v sodelovanju z mogočimi investitorji tudi realiziramo,« je povedal minister in napovedal sestanek s predstavniki sklada in ministrstva za kmetijstvo, s katerimi naj bi uskladili gradivo za odločanje vlade.

Iskanje potencialnih investitorjev

»Trenutno je Občina Pivka v fazi priprav idejnih zasnov za ta hotelski kompleks in tudi za golf igrišče. Najpomembnejši del zgodbe je ureditev zemljišč, najprej s prenosom  države na občino, ker bi na ta način dobili osnovno podlago in jamstvo za to, da se lahko res samozavestno lotimo tudi iskanja potencialnih investitorjev,” je pojasnil župan in zatrdil, da se ti pojavljajo, vendar čakajo na ureditev lastništva zemljišč.

Minister Počivalšek in njegovi sodelavci so si ogledali tudi Park vojaške zgodovine, ki ga je lani obiskalo 47.000 obiskovalcev. Minister je bil nad parkom in zgodbo o njegovem nastanku navdušen, vodstvu pa navrgel  še nekaj receptov za obisk, ki bi dosegel številko 100.000. Ta bi namreč parku omogočila normalno delovanje in razvoj.
Vir: pivka.si

Ne spreglejte

Drsanje po Cerkniškem jezeru: previdno!

Notranjski regijski park zaradi odjuge ta konec tedna in v prihodnjem tednu drsanje po Cerkniškem jezeru ODSVETUJE. Jezero …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja