Obvestilo

Pivka: ministrica Simona Kustec se je podrobno seznanila s situacijo v občini

Predstavniki Občine Pivka so ministrici za šolstvo pojasnili epidemiološko situacijo in izzivih, ki jih za šole in vrtce prinaša COVID-19.

Danes je občino Pivka obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec. Srečala se je z ravnateljicama osnovnih šol, Nevo Brce iz Osnovne šole Košana in Alenko Tomšič iz Osnovne šole Pivka, vodjema vrtcev Lino Faletič in Klaro Gardelin ter predstavniki Občine Pivka, podžupanom Borisom Rebcem, direktorico občinske uprave Mihaelo Smrdel in odgovorno za družbene dejavnosti Jano Knafelc Strle.

Beseda je tekla o aktualnih epidemioloških razmerah v lokalni skupnosti in izzivih, ki jih za šole in vrtce prinaša širjenje virusa COVID-19. Uvodoma je epidemiološko sliko  občini predstavil podžupan Boris Rebec, ki je povedal, da se je občina po prvih zaznanih okužbah odzvala s takojšnjim sklicem Štaba civilne zaščite. Ta je sprejel ukrepe, ki so se nanašali na zaprtje športnih objektov in prireditve v zaprtih prostorih.

Ravnateljica OŠ Pivka je ministrico seznanila z trenutno situacijo v šoli, povedala je da je šola imela eno okužbo med zaposlenimi, in eno okužbo učenca. V karanteni je bilo iz tega razloga 40 učencev in tri zaposlene. Neva Brce, ravnateljica OŠ Košana, je obrazložila, da šola spremlja situacijo, vendar trenutno ne beležijo odsotnosti otrok. Obe šoli upoštevata priporočila ministrstva in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ministrica je poudarila, da bodo v šolstvu in vrtcih z modelom B skušali nadaljevati čim dlje, saj si ponovnega zapiranja vzgojno-izobraževalnih zavodov nihče ne želi.

Ministrica je obisk v občini nadaljevala pri ekipi Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je izvajala testiranja pred podjetjem Pivka d.d. in podpisom pogodbe o sofinanciranju v Parku vojaške zgodovine.

Občina Pivka/Uredništvo NzN

Foto: Valter Leban

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja