Obvestilo

Pivka: neprofitna stanovanja za mlade družine

Občina Pivka je leta 2013 sprejela občinski podrobni prostorski načrt za območje središča Pivke, ki je za območje za Zdravstveno postajo in pod pokopališčem predvideval izgradnjo doma za starejše občane z varovanimi stanovanji. Ker graditev doma starejših občanov poteka drugje, je občina za to lokacijo določila drugačno namembnost, izgradnji neprofitnih stanovanj, namenjenih predvsem mladim družinam.

Naročila je izdelavo nove idejne zasnove, ki bo podlaga za nov občinski podrobni prostorski načrt. S to zasnovo se načrtuje graditev okvirno 50 neprofitnih stanovanj v dveh objektih, etažnosti P+6, v vsakem objektu po približno 25 stanovanj. Struktura in velikost stanovanj bosta natančno določeni po prejemu rezultatov ankete, ki jo je Občina Pivka objavila na spletni strani in jo občani lahko izpolnjeno oddajo v sprejemni pisarni Občine Pivka ali pošljejo skenirano na e-naslov: obcina@pivka.si.

43 novih stanovanj ob Radohovski poti

Gradnja stanovanjskih objektov bo predvidoma zaključena leta 2026, interes za sovlaganje pa je izkazal tudi Stanovanjski sklad RS. Na lokaciji ob Radohovski poti namerava investitor Intech gradnje d.o.o. iz Sežane pod blagovno znamko »by intech project«, do avgusta 2024 zgraditi stanovanjsko sosesko Trojica, kjer je v treh večstanovanjskih objektih, etažnosti P+3, predvidenih 43 stanovanj za prodajo zainteresiranim kupcem, od tega so tri stanovanja namenjena gibalno oviranim osebam. S spremembo občinskega prostorskega načrta bo investitorju omogočena tudi pridobitev gradbenega dovoljenja za pričetek gradnje.

Občani opozarjajo na neprofitna stanovanja in parkirne površine

Včeraj, 18. oktobra 2022, sta bili javnosti v Krpanovem domu v Pivki predstavljeni obe idejni zasnovi večstanovanjskih objektov. Občani, ki so se udeležili predstavitve, so opozorili, da je treba razmišljati tudi o oskrbovanih stanovanjih ter zadostnih parkirnih površinah.

Gradnja prinaša številne izzive

Župan je na koncu predstavitve pojasnil, da bodo neprofitna stanovanja pomembno vplivala na nadaljnji razvoj občine, saj bo s tem zagotovljeno mladim, da ostajajo v domačem okolju, s tem pa izpostavil tudi izzive, ki jih tovrstna gradnja prinaša v bližnji prihodnosti, kot so vrtec, šola in druga infrastruktura.

Občina Pivka / Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja