Obvestilo

Pivka Perutninarstvo kljub pritiskom na cene lani z boljšimi rezultati

Pivka – Čeprav so se lani soočili z velikim pritiskom na cene mesa, je  Pivka Perutninarstvo  lani po nerevidiranih podatkih ustvarila 37,9 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 0,8 odstotka več kot leto prej, čisti dobiček pa je zrasel za 4,1 odstotka na 732.000 evrov.

Med najpomembnejšimi dogodki, ki so zaznamovali lansko leto, pa je predsednik uprave Janez Rebec izpostavil  rast začinjenega programa in povečanje izvoza za 11,2 odstotka.

Največ izvozijo na Hrvaško, v Avstrijo, Makedonijo, Italijo in Srbijo, njihovi izdelki pa kupce najdejo tudi v državah, kot so Nizozemska, Švica, Poljska, Švedska, Francija, Nemčija, Velika Britanija in Belgija. Lani so na tujih trgih ustvarili 21,4 odstotka čistih prihodkov od prodaje.

Delamaris z 68 odstotkov višjim čistim dobičkom

Proizvajalec ribjih izdelkov Delamaris, ki je v lasti Pivke Perutninarstvo, je lani medtem ustvaril 15 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 15,4 odstotka več kot leto prej, čisti dobiček pa se je zvišal za 68,3 odstotka na 611.000 evrov. “S finančnim rezultatom smo lahko zadovoljni, saj smo znatno povečali dobiček,” je dejal Rebec, ki je tudi direktor Delamarisa, ki poudarja, da je bila produktivnost nad pričakovanji, izdelki pa so še boljše kakovosti. Lansko prodajo je ocenil kot dobro, manj pa je zadovoljen z izplenom v tujini.

Letos krepitev rasti vseh programov

Pivka se bo po Rebčevih besedah še naprej trudila zagotavljati stabilnost poslovanja in diverzificirati produkte ter trge, ki bi še okrepili rast prodaje vseh programov, še naprej pa bodo krepili blagovno znamko, tako v Pivki perutninarstvu kot tudi v Delamarisu.

 

Ne spreglejte

Mednarodni muzejski dan – Rock Off

Tradicionalni Mednarodni dan muzejev, ki ga prireja ICOM (Mednarodni muzejski svet) in katerega temi sta …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja