Obvestilo

Pivka Perutninarstvo z več priznanji na Agri

Na ocenjevanju v okviru letošnjega 53. kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni je med najboljšimi blestela tudi Pivka Perutninarstvo. Izdelkov je na ocenjevanjih vse več, kakovost pa višja, ugotavljajo ocenjevalci.

Po besedah predsednika ocenjevalne komisije Božidarja Žlendra so slovenski izdelki po kakovosti zelo konkurenčni tujim, med novimi in varnimi mesninami so bili najbolj uspešni perutninski izdelki. Opozoril pa je, da bi morala mesna industrija v še večji meri upoštevati sodobne prehranske zahteve po manj mastni in kalorični hrani z manj ali brez dodatkov v predelavi.

Priznanje za tržno ponudbo svežega mesa je dobila Perutnina Ptuj, 14 zlatih medalj pa so si razdelili Perutnina Ptuj, Pivka Perutninarstvo in Miran Ivanetič.

Pivka Perutninarstvo-piščanec

Šampione kakovosti so dobili Pivka Perutninarstvo, Peloz in Kodila, priznanje za inovatorstvo Perutnina Ptuj, priznanje za varne mesnine Pivka Perutninarstvo, posebno priznanje za konzervirano meso pa Mesarstvo Oblak.

Do zdaj so pod okriljem Agre ocenili meso in mesne izdelke, mleko in mlečne izdelke ter sadne sokove, brezalkoholne pijače in embalirane vode. Julija bo odprto državno ocenjevanje Vino Slovenija, avgusta pa ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo ter mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Tabla1

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja