Obvestilo

Pivka: priznanja krvodajalcem jubilantom

V letu 2023 je Območno združenje Rdečega križa Postojna Pivka doseglo odlične rezultate na področju krvodajalstva, kažejo neuradni podatki iz programa e-kaplja. V tem obdobju so opravili 1.515 odvzemov krvi, sodelovalo pa je kar 819 aktivnih krvodajalcev iz občin Pivka in Postojna. Treh krvodajalskih akcij se je udeležilo 1.288 krvodajalcev. Med njimi je bilo tudi 80 novih krvodajalcev, ki so prvič darovali svojo dragoceno tekočino življenja.

Jubilanti so resnični junaki

Ob koncu leta so podelili 136 priznanj jubilantom, 46 jih prihaja iz občine Pivka. Njihova dejanja so priznana in cenjena tudi v lokalni skupnosti. Na Občini Pivka poudarjajo, da so jubilanti resnični junaki, saj nesebično izkazujejo solidarnost in sočutje do sočloveka. Med povabljenimi na slavnostni sprejem pri županu Robertu Smrdelju so bili Zlatan Kovačič iz Pivke, ki je kri daroval že 100-kratJanko Fidelj iz Nove Sušice in Bojan Vidrih iz Trnja, oba z 80-kratnimi odvzemi ter darovalci: Gregor Ribnikar iz Kala, Valentin Pavzin iz Gornje Košane ter Jolanda Rebec iz Palčja s 50-kratnim darovanjem krvi.

Posebna priznanja za izjemne odvzeme

Poleg tega so bila podeljena posebna priznanja. Marjan Kapelj iz Kala je prejel priznanje za izjemnih 118 odvzemov krvi, Ljubo Trajkovski iz Pivke za 63-kratno udeležbo na krvodajalskih akcijah, medtem ko je Milan Rebec iz Pivke zabeležil kar 81 odvzemov dragocene življenjske tekočine.

Maja in septembra naslednji akciji

Tudi prva krvodajalska akcija januarja letos je bila uspešna, s 393 krvodajalci, naslednji dve pa sta načrtovani 6., 7. in 8. maja ter 9., 10., 11. in 12. septembra. Območno združenje Rdečega križa Postojna Pivka, s podeljevanjem priznanj jubilantom in organizacijo krvodajalskih akcij, spodbuja ozaveščenost o pomenu krvodajalstva ter izraža hvaležnost do vseh prostovoljnih darovalcev krvi, ki s svojim nesebičnim prispevkom rešujejo življenja.

Občina Pivka/Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja