Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Pivka: s podpisom listine v podporo kandidatu za župana Robertu Smrdelju

Predstavniki političnih strank Nova Slovenija Krščanski demokrati, Socialni demokrati, Slovenska ljudska stranka, Stranka modernega centra in stranka Glas za družine in otroke so s podpisom sporazuma izrazili interes za skupno delo v novem mandatu  in podprli kandidata za župana Občine Pivka Roberta Smrdelja.

Kot glavni razlog za podpis te listine je aktualni župan in kandidat za župana na bližnjih lokalnih volitvah Robert Smrdelj navedel dobro sodelovanje v sedanjem mandatu. »Uspešni smo bili tudi pri pridobivanju  zunanjih virov, saj smo v našo občino skupaj pritegnili dobrih 25 milijonov evrov,« je dodal Smrdelj in opomnil, da bo v prihodnjem mandatu možnosti pridobivanje evropskih sredstev občutno manj, zato pa bo treba več pozornosti nameniti drobnim problemom občanov.

Med načrtovanimi projekti je izpostavil dom za starejše, vodovod v Selcah in  Radohovi vasi, rampo na železniškem industrijskem tiru pri silosih, interpretacijski center, širitev industrijske cone, proizvodni inkubator, kolesarske steze in začetek velikega projekta Upravljanje z Naturo 2000. »Skupna vrednost teh projektov je devet milijonov evrov, finančna konstrukcija pa je narejena,« je povedal. Spodbujali bodo tudi zasebne investicije v turizem, okrepili potenciale s Krajinskim parkom Pivških presihajočih jezer ter se trudili za vpis Klasičnega krasa na Unescov seznam, spodbujali razvoj Parka vojaške zgodovine … »Prioriteta bo nadaljnje vzdrževanje posodabljanje infrastrukture ter spodbujanje kulturne in športne dejavnosti,« je še povedal Smrdelj. Po njegovih besedah bodo več sredstev namenili sofinanciranju programov in aktivnosti mladinskih in študentskih organizacij ter povišali nagrado ob rojstvu otroka.

»Brez resnega dogovarjanja pred volitvami je prehod v nov mandat precej trd,« je dejal Smrdelj, zato so se podpisniki v sporazumu zavezali, da bodo v naslednjem mandatu medsebojno sodelovali, iskali najboljše rešitve za razvoj občine in določili skupne prioritete ter način dela.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Vlada bo sofinancirala park vojaške zgodovine

Vlada je na včerajšnji seji sklenila, da bo sofinancirala dejavnost Parka vojaške zgodovine Pivka v tem in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja