Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Pivka: sistemsko o lokalnem turizmu

V Krpanovem domu v Pivki bo v ponedeljek, 20. januarja, ob 17.00 delavnica o sistemskem pristopu k razvoju turizma v lokalnem okolju – soustvarjanje optimalnih rešitev. Delavnico bo vodila prof. dr. Tadeja Jere Jakulin iz Fakultete za turistične študije – TURISTICA, Univerze na Primorskem.

Sistemsko pomeni naravno, ciklično. Ko razmišljamo sistemsko razmišljamo o celoti – o prihodnosti, ki je posledica našega znanja in odločitev v sedanjosti. Razmišljamo o rasti in razvoju, hkrati pa se zavedamo, da ima vsaka rast in vsak razvoj tudi svoj padec, ki predstavlja ravnovesje naravnih in družbenih sistemov.  Preko sistemskega pristopa poiščemo optimalno delovanje naravnega, lokalnega in osebnega okolja, ki se dejansko lahko v svojem ritmu razvija v dobrobit vseh deležnikov, lokalne skupnosti in posledično, sčasoma, globalnega okolja.

O predavateljici

Dr. Tadeja Jere Jakulin je redna profesorica sistemov na UNESCO UniTwin Univerzi na Primorskem, Fakulteti za turistične študije – TURISTICE. Doktorirala je s področja managementa informacijskih sistemov. Rešitve oblikuje preko metodologije sistemske dinamike ter jih aplicira na različna področja družbe, človeka kot posameznika, predvsem pa na področje razvoja turizma. Raziskovalno in pedagoško delo ji  je prineslo mednarodna, nacionalna in univerzitetna priznanja odličnosti. Med leti 2008 in 2012 je opravljala funkciji prodekanje fakultete, nato pa prorektorice Univerze na Primorskem, 2012 – 2016. Predava doma in v tujini. Je članica fakultetne Katedre za kulturni turizem, redna članica panela turističnih strokovnjakov UNWTO, častna doktorica  Mednarodnega inštituta za napredne študije na področju sistemskih raziskav in kibernetike ter mentorica in učiteljica barvnega sistema Colour Mirrors ter mreže barvnih praktikov in učiteljev.

Delavnica poteka v okviru projekta čezmejnega sodelovanja NATURE&WILDLIFE.

 Erika Kovačič

Foto: pivska-jezera.si

Ne spreglejte

Kocke štirje letni časi v Notranjskem regijskem parku

Jekleni količki v Rešetu ob Cerkniškem jezeru so dolgo samevali, pred dnevi pa so dobili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja