Obvestilo

Pivka v leto 2020 s prenovo ceste Zagorje – Bač in novim avtobusnim postajališčem

Župan Občine Pivka Robert Smrdelj in direktorica podjetja HIP PLUS d.o.o. iz Vač Klavdija Babnik sta danes  podpisala gradbeno pogodbo  za izvedbo rekonstrukcije lokalne ceste Zagorje – Bač ter izgradnjo avtobusnega postajališča.

Osnova za podpis gradbene pogodbe sta sklenjen dogovor in sofinancerska pogodba med Občino Pivka in Ministrstvom RS za obrambo.  Obrambni minister Karl Erjavec in pivški  župan  Robert Smrdelj sta namreč na podlagi dodatka k dogovoru v juniju 2019, 26.  avgusta 2019 podpisala pogodbo o sofinanciranju omenjene rekonstrukcije ter izgradnje avtobusnih postajališč. Občina Pivka je zagotovila projektno dokumentacijo in na podlagi javnega razpisa izbrala izvajalca gradnje HIP PLUS d.o.o. iz Vač ter nadzornika nad gradnjo, podjetje Tringrad Nova d.o.o. iz  Kopra. V sklopu teh del je predvidena izgradnja avtobusnih postajališč pri gasilnem domu v Zagorju ob državni cesti, asfaltiranje in razširitev ceste Zagorje-Bač, na že asfaltiranem delu pa širitev in preplastitev ceste ter izgradnja pločnika, javne razsvetljave in fekalne kanalizacije.

Slavnostnega podpisa pogodbe se je udeležil tudi predsednik Vaške skupnosti Zagorje Tomaž Česnik.  Z deli bi pričeli še letos in jih dokončali v letu 2020. Ocenjena vrednost celotne investicije znaša 800.000 EUR.

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja