Obvestilo

Pivka: zelena luč za urejanje železniške postaje in gradnjo obvoznice

V sklopu prireditev ob praznovanju občinskega praznika Občine Pivka sta župan Robert Smrdelj in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec podpisala Sporazum o sofinanciranju parkirišča, pločnika in zidu v sklopu projekta »Gradnja izven nivojskega dostopa do ŽP Pivka« ter Dogovor o terminskem načrtu izgradnje 1. faze obvoznice Pivka. Projekt so namreč na podlagi dogovorov ob februarskem obisku vlade v regiji vsebinsko dodelali in pripravili za podpis sporazumov, pri čemer je pomemben poudarek tudi na potencialu uporabe kohezijskih virov, za kar se je zavzel minister za področje kohezijske politike in razvoj Zvonko Černač, ki je bil tudi navzoč pri podpisu sporazumov.

Do parkirišča, pločnika in zidu tudi s pomočjo evropskih sredstev

Sporazum o sofinanciranju parkirišča, pločnika in zidu v sklopu omenjenega projekta določa delitev stroškov za izvedbo vseh faz projekta na delež RS (83,43 % oz. 1.604.416,83 EUR) in delež Občine Pivka (16,57 % oz. 318.722,56 EUR)). Parkirišče, pločnik in zid bodo umeščeni ob Kolodvorski cesti v Pivki v bližini železniške postaje. »Skupna vrednost projekta znaša 1.923.139,38 EUR z DDV pri čemer verjamemo da bo pomemben delež iz virov EU,« pravijo v pivški občini.

V 2025 z obvoznico prometno ureditvijo na območju podvoza Hrastje

Dogovor o terminskem načrtu izgradnje 1. faze obvoznice Pivka vključuje tudi prometno ureditev na območju podvoza Hrastje ter časovno opredeljuje izvedbo aktivnosti priprave projektne in investicijske dokumentacije, odkupov zemljišč, pridobitve gradbenih dovoljenj ter izdelave razpisne dokumentacije in izvedbe postopka izbire izvajalca za gradnjo. Naštete faze bodo zaključene v prvi polovici 2025. Glede na povezanost obeh projektov se predvideva hkratno izvajanje investicij. Gradnja 1. faze južne obvoznice Pivka in prometne ureditve na območju podvoza Hrastje bo potekala sočasno in se bo predvidoma začela aprila 2025.

Občina Pivka / uredništvo NzN

Foto: Valter Leban

 

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja