Obvestilo

Pivški gasilci z novim gasilskim vozilom učinkovitreje nad gozdne požare

Župan Robert Smrdelj, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Pivka in prokuristka podjetja Rosenbauer d.o.o. Brigita Velše so danes podpisali pogodbo o dobavi gasilskega vozila GVGP-2 za potrebe PGD Pivka.

Večje gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov GVGP-2 je namenjeno prevozu osnovne enote za gašenje gozdnih požarov in potrebne opreme. Služi za gašenje manjših in srednje velikih požarov v naravnem okolju, lahko pa je tudi osnovna enota gašenja velikih gozdnih požarov. Prav tako je uporabno za gašenje vseh drugih začetnih požarov.

Podvozje ima 4×4 pogon, z možnostjo zapore diferenciala in redukcije prestavnih razmerij, posebej prilagojeno izven cestni podlagi. Moč motorja pa bo 210 KW, avtomatiziran 12 stopenjski samodejni menjalnik s programsko opremo posebej prilagojeno za intervencijska vozila. Posadka vozila bo 1+5. Sedeži bodo razporejeni v dve vrsti (2+4). Kapaciteta vode za gašenje je načrtovana 2.500l, vozilo bo opremljeno s tremi hitro napadalnimi enotami ter vodnim monitorjem. Na vozilu bo nameščen svetlobni stolp za osvetljevanje okolice kraja intervencije. Okoli kabine vozila in čez sprednjo masko bo nameščena cevna zaščita, nameščen bo tudi vitel. Poleg osnovne opreme kot so cevi, ročniki in ostale armature pa bo v vozilu še motorna žaga, dva izpihovalnika, nekaj ročnega orodja in pribora.

Vozilo je primerno za gašenje vseh začetnih požarov v objektih, zasnovano je tudi tako, da ima opremo za posredovanje ob naravnih nesrečah, kot so poplave, neurje s točo …

Pogodbena vrednost znaša 290.013 €, dobava vozila pa je načrtovana marca prihodnje leto.

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja