Obvestilo

Pivški in postojnski otroci z Rdečim križem in donatorji lažje v šolsko leto

Postojna, Pivka – Postojnsko-pivška organizacija Rdečega križa je vstop v šolo uspela olajšati kar 130 otrokom iz omenjenih občin.

Dolgoletna donatorja RKS-OZ Postojna-Pivka Papirnica Kocka-Scripta in Si.mobil Postojna sta tudi letos pred začetkom šolskega leta priskočila na pomoč  in podarila šolske zvezke, torbe in ostale potrebščine v vrednosti 1.723,74€, s katerimi smo socialno ogroženim otrokom znatno olajšali vstop v novo šolsko leto. Kot že več let zapored pa je v so-organizaciji Radia 94 in Papirnice Kocka-Scripta potekala tudi zbiralna akcija novih šolskih potrebščin.

Naši zvesti donatorji so tako še podkrepili akciji Rdečega križa “Otroci za otroke”, v okviru katere skupaj z osnovnošolci zbirajo nove šolske potrebščine ter “Za 1. šolski dan”, pri kateri zagotavljajo sredstva za nakup bonov za šolske potrebščine.

Letos so tudi s pomočjo donatorjev otrokom zagotovili darilne bone za nakup šolskih potrebščin v vrednosti 1.660,00€, šolske torbe nahrbtnike, zvezke in druge šolske potrebščine v skupni vrednosti preko 3.000,00 evrov, skupaj z učenci osnovnih šol Košana, Pivka, Antona Globočnika Postojna in Miroslava Vilharja Postojna pa so zbrali več kot 125 kg novih šolskih potrebščin

RKS-OZ Postojna-Pivka se iskreno zahvaljuje donatorjem, staršem, otrokom in vsem, ki so pripomogli, da sta bili letošnji akciji več kot uspešni!

Vir: RKS-OZ Postojna-Pivka

29092016-rk-donacija2

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja