Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Pivški župan Robert Smrdelj vnovič vložil kandidaturo

Občinski odbor Slovenske ljudske stranke je vložil kandidatno listo za občinski svet ter za župana Občine Pivka. Kandidat za župana je sedanji pivški župan Robert Smrdelj iz Slovenske vasi in po izobrazbi inženir matematike.

Smrdelj v Pivki zaključuje peti mandat županovanja in je po mnenju marsikoga eden od najuspešnejših Slovenskih županov ter je hkrati tudi predsednik Združenja občin Slovenije že petnajst let. »Marsikdo me vpraša, ali ni še zadosti ali se nisem naveličal … Lahko rečem, da je opravljati funkcijo župana stresno, vendar hkrati velik izziv in ta izziv me še vedno drži predvsem na projektih, ki so že pripravljeni za naslednji mandat,« pravi župan Smrdelj.

SLS je v Pivški občini z županom in s štirimi svetniki vodilna stranka, kar seveda prinaša predvsem veliko odgovornost. Za k učinkovitost je zelo pomembna politična modrost strpnega medsebojnega dela in spoštovanja vseh … tako občinske uprave, župana in predvsem članov občinskega sveta. Glede na konkretne dosežene rezultate tudi v zadnjem mandatu lahko ugotavljajo, da so vsi skupaj uspešno opravili nalogo in želijo še naprej aktivno ustvarjati dobre  pogoje za življenje in razvoj v naši občini.

Kandidati Slovenske ljudske stranke za Občinski svet Občine Pivka so ugledni posamezniki, ki so s svojim delom in udejstvovanjem v lokalni skupnosti že dokazali, da jim je mar za lokalno skupnost, njene prebivalce in prihodnost vseh, ki v Pivki živijo in delajo.

V SLS so zelo ponosni na naš doprinos k vsemu ustvarjenemu v naši občini in še posebej na merljiv rezultat, ki kaže, da so samo v zadnjem mandatu uspeli v občino pripeljati kar 25 mio EUR in da je že potrjenih projektov, ki se bodo kmalu začeli izvajat,i še za 7 mio EUR.

»Poleg pozornosti na osnovno lokalno infrastrukturo (ceste, kanalizacija, čistilne naprave…) želimo aktivno spodbuditi gospodarstvo s širitvijo Industrijsko obrtne cone Neverke, postavitvijo novega proizvodnega inkubatorja ter novim zagonom Javorove cone v Pivki. Trdno verjamemo, da bo uspel vpis Klasičnega krasa in naših Pivških jezer na UNESCO seznam, kar bo dalo poseben zagon turizmu v našem prostoru, ki ga ne smemo zamuditi in zato bomo v Krpanovem domu vzpostavili sodoben visitor center za obiskovalce našega Krajinskega parka, kjer bo tudi interpretacijski center za velike zveri,« poudarjajo v SLS, kjer verjamejo, da znajo in zmorejo projekt Rovne spraviti v življenje. Hotel z golf igriščem, ki bo obdajal pašnike z Lipicanci, je pravljična zgodba, ki jo bomo potisnili v realen svet!

Izjemnega pomena kmetijstva tako kot podjetniške aktivnosti, kot negovalca kulturne krajine, kot pridelovalca domače hrane se je treba vedno bolj zavedati in iskati rešitve za tudi sodobnejše načine kmetovanja v našem občutljivem naravnem okolju. »Tudi za načrtovano Hišo tradicionalnih znanj s učno sirarno v stari Zagorski šoli bomo našli vir financiranja. Šola bo spodbujala in izobraževala za dejavnosti, ki lahko omogočijo kmetijstvu preživetje tudi brez evropskih subvencij«.

Ker na mladih svet stoji, želijo z vzpostavljanjem športne infrastrukture krepiti zdravega in športnega duha. Nov balinc z nadstrešnico v Košani in večnamenska dvorana v Šmihelu bodo zajetni, vendar zelo konkretni spodbudi. Odobren je projekt, da z varnimi kolesarskimi potmi od Selc do Zagorja pa od Parij, pod Primožem, čez Šmihel do Košane in od Roven, čez Kal, skozi Hrastje do centra Pivke povežemo celo našo občino.

»Ker nesreča nikoli ne počiva, bomo krepili našo Civilno zaščito, gasilska društva, Karitas in Rdeči križ saj so to naši stebri medsebojne pomoči in solidarnosti,« še dodajajo. »Veliko naših občanov mora stara leta preživljati izven svojega lokalnega okolja, pač v domovih kjer se sploh dobi mesto. Dom za starejše v Pivki ima podeljeno koncesijo, kar je neverjeten uspeh za našo občino!  Z vključitvijo Pivke v Mrežo starejšim prijaznih občin in mest bomo kot lokalna skupnost pripomogli, da se aktivnosti v samem novem domu in vzporednih programih prilagodijo potrebam in željam starejših in ne obratno.

Ogromno je izzivov za naslednja leta, ampak skupaj lahko naredimo več.«

 

Ne spreglejte

Kocke štirje letni časi v Notranjskem regijskem parku

Jekleni količki v Rešetu ob Cerkniškem jezeru so dolgo samevali, pred dnevi pa so dobili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja