Obvestilo
Prvo baletno uprizoritev Mojce Pokrajculje v izvedbi Baletnega društva Postojna si je na notranjskih odrih ogledalo več kot 1.000 ljudi. (Foto: Tine Šubic)

Plesna jesen se zaključuje z Baletno simfonijo

Baletno društvo Postojna se pripravlja na izvedbo Baletne simfonije. Vabljeni v nedeljo ob 17. uri v Kulturni dom Postojna, kjer bo 70 malih in velikih baletk predstavilo zanimivo glasbeno-baletno zgodbo.

Plesalci v starosti od 4 do 18 let, ki obiskujejo baletno vadbo v Postojni, bodo zaplesali na glasbo različnih instrumentov. Letna produkcija postojnskega dela društva se bo zaključila v finalu z glasbo celotnega simfoničnega orkestra. Koreografije in izvedbo predstave pripravljata baletni učiteljici Ana Vogrin in Mira Marič.

Sicer pa člani društva v letošnji jeseni niso plesali samo na baletnih vajah v treh notranjskih krajih (poleg Postojne izvajajo vadbo tudi v Cerknici in Logatcu), ampak tudi na odrskih nastopih. Septembra so nastopili na prireditvi KUD Planina ob obletnici smrti Miroslava Vilharja. Oktobra so dvakrat razprodali dvorano KD Cerknica s ponovitvijo predstave Mojca in njen piskrček (na fotografiji). Konec novembra pa so zaplesali na Cici odru Cankarjevega doma v Ljubljani v okviru predstavitve občine Postojna na Knjižnem sejmu. Na pobudo Brigite Tornič Milharčič so v baletnem stilu obudili dve njeni glasbeni pravljici Lunino kraljestvo in Tri račke.

Po Baletni simfoniji se bodo začeli pripravljati na spomladanske predstavitve, med katerimi se najbolj veselijo skupinske produkcije, ki jo tradicionalno zapleše vseh 140 članov društva.

Sergeja Širca

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja